Spåren vi lämnar efter oss

Bok av Pernilla Ericson
Vilka spår lämnar du efter dig på nätet? Du berättar var du är och vad du gör, men du vet inte vem som följer dig ... Brutala kvinnoöverfall sker längs med gröna tunnelbanelinjen och skräcken sprider sig i Stockholm. Samtidigt som polisen Liv Kaspi tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning rekryteras hon till ett litet privatteam, Erlagruppen, med uppdraget att lösa fallen. Sökandet leder dem in i nätets mörkaste vrår och förövarnas metod för att hitta sina offer visar sig vara djävulskt välplanerad. Våldet eskalerar och när kvinnor börjar försvinna spårlöst förstår Erlagruppen att det handlar om en kamp mot klockan. Det är bara en tidsfråga innan Gröna linjen-männen inser att någon är dem på spåren ... --- Pernilla Ericson är journalist och bosatt i Stockholm. Hon har bland annat arbetat på OKEJ, på Aftonbladet och med produktioner för TV4. Pernilla fick idén till Erlagruppens första fall när hon efter en serie artiklar fick ta emot mängder av personliga berättelser om övergrepp. De flesta av de skrivande kvinnorna hade inte vågat anmäla. Spåren vi lämnar efter oss är hennes debutroman och första boken i serien om Erlagruppen.
8 utgåvor
Välj utgåva
Spåren vi lämnar efter ossSvenska - Pocket
ISBN: 9789150919981
Spåren vi lämnar efter ossSvenska - E-bok
ISBN: 9789150718645
Spåren vi lämnar efter ossSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150919240
Spåren vi lämnar efter ossSvenska - Pocket
ISBN: 9789150930504
Spåren vi lämnar efter ossSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176334225
Sinua seurataanFinska - Inbunden
ISBN: 9789150926491
Sinua seurataanFinska - Ljudbok
ISBN: 9789176331903
Sporene vi efterlader osDanska - Pocket
ISBN: 9788771913583
Pernilla Ericsons polisroman Spåren vi lämnar efter oss är den första i serien om Erlagruppen och kom ut i maj 2016. Pocketutgåvan kom i november samma år. Sen dess har ytterligare två delar i serien getts ut, Jag ska hitta dig och När du vänder dig om.

Polisen Liv Kaspi blir överfallen av en man som försöker våldta henne, men hon slår sig fri. Mannen grips, men Livs arbetsgivare tycker att hon har använt övervåld mot mannen och suspenderar tvingar henne att ta ut semester. I den vevan rekryteras hon av Edith, en äldre rullstolsburen dam med engelskt påbrå. Rekryterade blir även Rickard och Ahmina. De tre och Edith bildar Erlagruppen med mål att ta fast Gröna linjen-männen, som överfaller kvinnor. Edith, Liv, Rickard och Ahmina bär alla fyra på hemligheter. De har också olika kunskaper och deras skilda kompetenser kompletterar varandra. Det visar sig vara nödvändigt när våldet ökar och kvinnor inte bara blir överfallna, de försvinner.

Det här är väldigt realistiskt skildrat och spännande. Samtidigt ramas berättelsen in av det lite mysiga huset i engelsk stil med tillhörande äldre dam med skarpt intellekt och hög auktoritet. Ett och annat HBTQ-tema finns också i den här deckaren. Jag dras med i handlingen redan från början. Karaktärerna är aningen stereotypa så tillvida att Liv påminner om många litterära kvinnliga poliser, Rickard är den snygge, med icke helt lagliga affärer och Ahmina en sorts Lisbeth Salander. Men skit samma, det här är spännande och jag läser boken i ett rasande tempo. De två uppföljande delarna hamnade genast på min inköpslista.

Mitt omdöme blir högt.
Riktigt grym bra kriminalare!
Grymt bra skrivet, detaljerade och målade bilder
Spänningen får dig fast direkt och du släpper inte boken innan du e klar med den!
Rekommenderas varmt