Bröllopsbyrån

Elvira Berg
Ella är ensamstående mamma till ett litet barn och kämpar med att få ihop vardagen med lämningar, hämtningar, jobb och hushållssysslor. Hon jobbar på en bröllopsbyrå och är omgiven av kärleksfulla par på jobbet. I sitt privatliv håller hon sig på långt avstånd från män, på grund av tidigare besvikelser. Kommer Ella att våga närma sig män och börja dejta igen?.
3 utgåvor
Välj utgåva
BröllopsbyrånSvenska - Pocket
ISBN: 9789150941159
BröllopsbyrånSvenska - E-bok
ISBN: 9789150725766
BröllopsbyrånSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176335963
Man skulle kunna tro att de som arbetar med att planera andra människors bröllop själva är obotliga romantiker. Men det stämmer inte alls in på bröllopsfixaren Ella, tvärtom, hon har sedan länge tappat tron på kärleken och har gett upp hoppet om att själv hitta den rätta. Trots detta, eller kanske tack vare detta, så är Ella den duktigaste bröllopsfixaren på Fest & bröllopsbyrån där hon arbetar.

Ella har stora drömmar om att en dag kunna gå in som delägare i företaget som hon brinner för men när byrån får problem med ekonomin kallas istället John in. John är van med att styra och ställa och att alltid få sin vilja fram, något som krockar med Ellas sätt att arbeta. Att han dessutom är en kvinnomagnet utan dess like får bara Ella att tycka än mindre om honom. Hon tvivlar på att han kommer att kunna rädda byrån och är den enda som vågar säga emot hans förslag på lösningar.

Istället för att bli avskräckt så väcks Johns nyfikenhet på vem Ella är och det dröjer inte länge förrän de båda bara har ögon för varandra. Men ska Ella våga sig på ett nytt förhållande med den denna John som är allt som hon inte söker? Eller ska hon istället svara på Max inviter och flörtande? Max är rena motsatsen till John och skulle kunna ge Ella den trygghet och stabilitet som hon och hennes dotter behöver i vardagen.

Författaren Elvira Berg lyckas med att förmedla känslor och tvivel. Man önskar att Ella kunde få allt, både ha kakan och äta den. Man tycker att både John och Max är bra män, på sina sätt, men de ger Ella möjligheten till två helt olika typer av liv. Till slut väljer hon den ena av dem och det slutar väl, trots att hennes förflutna gör sig påmint och knackar på dörren. Ellas kamp på jobbet ger också utdelning och med lite hjälp från John lyckas hon med sin dröm.

Elvira beskriver inte bara känslor på ett bra sätt, hon har också förmågan att gestalta de olika karaktärerna så att man får känslan av att man känner dem. Det jag hade önskat mer av är en bakgrundshistoria om vad som hände med pappan till hennes barn och vad som fick henne att helt tappa tron på kärleken.

Boken rekommenderas till unga vuxna och vuxna som vill ha en äkta kärleksroman att läsa.