Från och med du

Here’s Looking At You
Bok av Mhairi McFarlane
"Romantisk och charmig läsning som garanterar massor av skrattahögtögonblick." - OK! Sökes: Trevlig man för intelligenta konversationer och ögonblick som tagna ur kärleksromaner. Finnes: Historisk expert med ett gigantiskt hårsvall och ett ibland oanständigt språk. Trots att Anna Alessis dejter ofta visar sig vara knäppskallar kunde hon inte vara lyckligare. Hon är 30+, har ett jobb hon älskar, och livet är bättre än hon vågat hoppas på. Men så har det inte alltid varit, och hon skulle helst glömma de jobbiga skolåren som hackkyckling. Så när James Fraser - killen som låg bakom Annas sista förödmjukelse i skolan - dyker upp i hennes liv igen vänds allt upp och ner. Men James verkar annorlunda nu. Han är artig. Mogen. Till och med rolig. Människor kan väl förändras? Så varför känner Anna att hon är en idiot som litar på honom?
Mhairi McFarlane har ett speciellt sätt att uttrycka sig genom text. Hon är rak på sak och lindar inte in karaktärernas personligheter eller bokens budskap. Men i ärlighetens namn är "Det kommer aldrig vara över för mig" inte den bästa bok som hon har skrivit.

Bokens huvudkaraktär Georgina Horspool har en minst sagt dålig dag. För det första blir hon av med jobbet, visserligen på en kass restaurang där hon har arbetat som servitris men aldrig trivts. När hon sedan kommer hem till sin pojkvän och hittar honom i säng med en annan tjej rinner bägaren över. Hon dumpar honom där och då samtidigt som jakten efter ett nytt jobb tar sin början.

Efter ett kort servitrisuppdrag lyckas hon landa en arbetsintervju på en krog som ännu inte har öppnat. Hon gör ett bra intryck och får börja jobba där samma dag som dörrarna öppnas. Det hon inte visste var att Lucas är en av delägarna till krogen. Lucas som hon var hemligt förälskad i under flera år och som hon, enligt henne själv, gjorde bort sig inför på skolbalen.

Stämningen blir dock minst sagt märklig när det inte verkar som att Lucas minns Georgina alls, men det verkar som att Georginas känslor fortfarande bubblar under ytan.

Jag tycker att bokens handling ändå är intressant på något vis men berättelsen blir något hoppig och det är ibland svårt att hänga med. Men på det stora hela är det en läsvärd ungdomsbok.