Brevvännerna

Bok av Eli Åhman Owetz
Malin känner att något saknas i livet när döttrarna lämnat boet och mjölkkorna är sålda. Maken arbetar i skogen och hennes känslor för honom har svalnat. Men så börjar hon av en slump brevväxla med en okänd man och de blir kära i varandra. Men ska de våga? Mycket står på spel för Malin.
En härlig och lite förbjuden berättelse om en brevväxling som startar av en slump och växer till något helt annat. Ville verkligen inte att denna bok skulle ta slut, härliga miljöer och karaktärer som verkligen skulle kunnat vara ens granne.
En av de nominerade böckerna till årets bok 2020. Ny författare för mig. Förstår absolut att den blev nominerad. En varm, vänlig och vacker berättelse om kärlek nummer 2 i livet. Ska man stanna kvar i ett slumrande förhållande som inte ger så mycket längre? Ska man våga sig på ett nytt liv när man är närmre 60?
Berättelsen om bondhustrun Malin och kommunarbetande Erik och om deras längtan efter närhet och att bli sedda är mycket läsvärd. Tacksam att den var nominerad så jag hittade den.
En helt ny författare för mig.

Jag tyckte mycket om boken och den var svår att sluta läsa. En bladvändare helt enkelt!

Boken har mycket känslor och kärlek.

En annorlunda bok som rekommenderas!

Även miljöskildringar och beskrivande personporträtt.
Eli har gjort det igen! Jag gillade böckerna om Anna-Lisa massor och jag blev absolut inte besviken på den här boken heller. En mysig feelgood roman som var svår att lägga ifrån sig när jag väl hade börjat läsa. Rekommenderas verkligen, och nu står ”Renoveringsobjekten” på min vill-ha-lista
Jag älskade den här! Så himla fin och mysig bok som jag inte vilja släppa en sekund. Jag förstår att den blivit så populär.
5 av 5 stjärnor! Högsta betyg får den här boken "Brevvännerna" av Eli Åhman Owetz.

Inte för inte som den blev utsedd till Årets andra bästa bok!👏😍👍

Bästa Boken som har läst i år! En härlig medryckande feel-good roman med mysiga miljöer på landet.

Boken handlar om Malin och Erik som av en ren slump (eller kanske ödet) råkar börja brevväxla.

De gömmer breven under en hylla varje vecka i en bokbuss.

Genom breven växer känslor fram men saken är den att Malin är fast på en stor gård och gift med en man där äktenskapet blivit slentrian och de har ej längre mycket gemensamt mer än middagarna de äter tillsammans efter arbetsdagens slut.

Malin saknar korna i lagården och det enda hon har att se fram emot är när bokbussen kommer varje onsdag.

Men så en dag får Malin ett jobberbjudande som hon tackar ja till och livet förändras för Malin. Hon hinner inte med alla sysslor hemma som hon gjorde när hon var hemmafru men hon stormtrivs på sitt nya jobb och känslorna växer mer och mer för främlingen som hon brevväxlar med....

Främlingen vill träffa henne men det går ju inte med gården, hon är dessutom gift och hennes dotter och pojkvän vill kanske ta över gården en dag och behöver hjälp med det.....

Men så en dag skickar främlingen en telefon och ber henne att ringa så han får höra hennes röst....hur gör Malin?

Det får ni reda på om ni läser boken för mer vill jag inte avslöja i min recension. Men ni kommer inte att bli besvikna!
Detta är en underbar bok om kärlek mitt i livet! Man följer karaktärerna med spänning och det är otroligt svårt att lägga ifrån sig boken. Man skrattar, ler och blir bekymrad...

Feelgood at its best!
Väldigt mysig bok som jag knappt kunde släppa. Läste den från pärm till pärm. Mysig och lättläst. Rekommenderas!
Denna bok tog sig mer o mer ju längre in i den man kom. Var lite för seg för min smak men hade ändå ett bra budskap.
En härlig feelgoodbok där man får följa huvudpersonernas resa via bokbussen vidare till biblioteket då de kommunicerar via brev gömda i böcker. Boken är skriven med korta kapitel och man får följa huvudpersonerna från deras perspektiv. Två vanliga människor som vågar testa det oväntade! Jag hade svårt att släppa boken och hade tänket ”en sida till, bara ett kapitel till” och är glad att jag hoppar av tåget vid ändhållplats för annars hade jag lätt kunnat missa min hållplats. Helt enkelt en bra bok som ger en bra känsla i kroppen.
Mycket bra och fängslande bok. Fastnade i den och läste i ett sträck. Oväntat slut. Rekommenderas verkligen.
Malin och Anders har varit gifta i många år. Livet går lite på rutin. Egentligen har Malin allt man kan önska sig, men hon saknar närhet och kärlek från sin man. Det har varit dåligt med det i flera år.
När bokbussen kommer en gång i veckan är Malin där för att låna lite böcker. För genom att läsa kan hon drömma sig bort en stund.

Erik lever ensam efter att äktenskapet tagit slut. Han gillar också att läsa, så när han ser bokbussen är han där och lånar en bok.
När han kommer hem hittar han avrivna papper där någon kvinna skrivit om sitt liv, sin längtan och saknad.
Erik blir självklart nyfiken på vem som kan ha glömt detta i en bok. Vem är kvinnan?

Wow, vilken pärla. Jag ville inte den skulle ta slut, samtidigt som jag inte kunde sluta lyssna. Jag var fast direkt.

En mysig och charmig feelgood om kärlek, längtan och att ta svåra beslut mitt i livet.

Full pott från mig.
Härlig feelgood med många bra ingredienser! Handlar om ett möte på en bokbuss som skedde av misstag. Två människor som på olika sätt längtar efter närhet möts och någonting växer fram!
Mysig bok om att våga bryta loss och ta chanser. Elis böcker gör mig aldrig besviken med sina fina berättelser och underbara detaljer där tidigare böckers karaktärer alltid gör gästspel. Du kan läsa den helt fristående men genom att läsa hennes tidigare böcker tillförs den extra charmen till persongalleriet.
Malin och Eriks vägar korsas via några anteckningar som finns i en lånebok i bokbussen. En brevväxling som är anonym tar sin början på så vis. En hjärtevärmande feel good bok som går rakt in i mitt hjärta. Hur mycket kan man öppna sig för en annan människa? Hur vet man när det är rätt att följa sina känslor? Missa inte denna pärla till bok!
Brevvännerna av Eli Åhman Owetz handlar om Malin och Erik. Malins äktenskap saknar närhet och gemenskap och hon känner sig ensam. Efter att ha läst relationsråd i en gammal tidning tar hon spontant upp pennan och börjar skriva av sig. Hon blir hastigt avbruten av sin man, och river snabbt ur sidorna och gömmer dem i en bok, en bok hon sedan lämnar tillbaka till bokbussen. Erik är den som hittar hennes anteckningar, och blir nyfiken på denna kvinna som skrivit ner sina tankar. En önskan om att hjälpa henne tar form. De utvecklar en brevväxling som till en början är ganska oskyldig, men där känslor växer fram som är svåra att styra över. Vad är rätt och vad är fel? Vem har rätt att vara lycklig? Detta är komplicerade frågor och jag läser med en klump i magen, samtidigt som jag håller på Malin och Erik.
Boken består av korta kapitel berättade ur både Malins och Eriks perspektiv. Däremellan finns deras brev till varandra. Detta upplägg gör att boken har ett driv som gör denna feelgood till en bladvändare. Den är svår att lägga ifrån sig och jag vill bara läsa vidare för att se vad som kommer hända härnäst. I Brevvännerna finns det också med karaktärer från författarens tidigare böcker, vilket förhöjer läsupplevelsen, om man läst dem. Har man det inte går den utmärkt att läsa ändå.
Brevvännerna handlar om Erik och Malin som, till en början, blir anonyma brevvänner.
Boken är ett relationsdrama som handlar om att det aldrig är försent att följa sina drömmar, samt att kunna hitta kärleken även på "äldre dar".
Syftet och historian var förutsägbar, och tyvärr fick jag inte alls känslan av en feelgood-roman, utan snarare tvärtom.
En relationsroman som utspelar sig i Roslagen och som har en medelålders gift huvudperson, till skillnad från genres alla unga, snygga singlar. Malin är en person jag tror många kan identifiera sig med: hon är vanlig. En kvinna som vem som helst. När barnen är utflugna och känslorna för maken svalnat börjar hon fundera på vem hon är och vad hon vill. Jag tror att det här är ganska vanligt, men vad som sedan händer är förstås individuellt. I Malins fall inträffar en högst oväntad brevväxling som gör att hon får känslor för någon annan.

Jag gillar den annorlunda idén, hur de brevväxlar anonymt via bokbussen och senare via en hylla på biblioteket i Norrtälje. Det är kanske ingen bladvändare, men det är ändå en bok man har lite lagom svårt att lägga ifrån sig. Det känns framför allt fint att läsa om vanliga människor i en vanlig miljö. Det är inga reklamare eller adelspersoner eller skitsnygga unga brittiskor på engelska landsbygden, utan Malin - bondfru - och Erik som arbetar för kommunen.
Älskar boken och skildringarna om Roslagen och landsbygden utanför Stockholm. Så välskriven och får en att må så bra
Brevvännerna är en genomhärlig bok. Den har alla delar man kan önska av en riktig feelgood-bok. En riktigt varm berättelse om kärlek ,uppbrott, saknad och längtan. Man får växelvis följa Malin och Erik. Författaren har skildrat personerna med värme och innerlighet som gör att man både tycker om och berörs av deras liv.
Det är en mysig och romantisk feelgoodroman. Jag fastnar snabbt för berättelsen och jag gillar att huvudkaraktärerna är lite äldre än de kärlekspar man ofta läser om. Berättelsen handlar om att våga bryta upp och våga satsa på det livet man vill leva. Att åldern aldrig ska vara ett hinder.

I boken får man följa både Malins och Eriks perspektiv.

Brevvännerna är nominerad till årets bok 2020.
En riktigt feelgood bok som fick mig att fasta direkt.
Den fick mig både och känna glädje och sorg.
Ville aldrig att den skulle ta slut och kommer säkert läsa den igen
Jättemysig! Mjuk, kärleksfull och lättsam. Men samtidigt fylld med livets stora gropar och hur man kan hantera dom. Välskriven!
Härlig feelgood bok! Boken har både fina miljöbeskrivningar, kärlek, sorg & glädje!
Lyssnade på denna boken och hade verkligen svårt att stänga av för en blir nyfiken och vill veta hur det ska gå för huvudpersonerna!
Vilken härlig feelgoodbok om M och E som skriver hemliga brev till varandra, som de gömmer på bokbussen och biblioteket. (Perfekt läsning för en boknörd.) En vänskap börjar spira som utvecklas till kärlek, men är det möjligt att ses... M är ju gift...
En fin roman om hur svårt det kan vara med kärleken men också hur fantastiskt om man hittar den rätta. Men kan man göra som ens eget hjärta säger, trots att andra tycker annorlunda?
Allt lättsamt och välskrivet och dessutom mycket bra beskrivningar av Roslagen och alla de andra karaktärerna i boken.
Recension 🌸 Brevvännerna av Eli Åhman Owetz

Wow säger jag bara vilken underbar bok. Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Drog ut på läsandet bara för det.
Underbara miljö beskrivningar och karaktärer. Mycket välskriven och språket flyter kanon.
Mycket igenkänning och jag fällde en tår då och då. Men den bjuder även på en hel del skratt.
Har du missat denna pärla så läs den. Förstår varför den är nominerad till Årets bok. Nu ska jag in och rösta.
En bok med både svärta och feelgood.
Den har både kärlek, sorg & längtan.
Extra plus att den utspelar sig i Norrtälje där jag själv tillbringat många somrar
Jag skulle beskriva ”Brevvännerna” som en feel-good med djup. Visst är handlingen delvis både mysig och gullig, men den är inte helt fri från svärta och bekymmer. Avvägningen är alldeles lagom och boken lämnar en behaglig känsla efter sig.
Det jag gillar allra bäst med boken är Malins och Eriks brevkonversation.
En riktigt mysig feelgoodroman med allt det där en feelgood ska ha. Mysig miljö, relationer, kärlek och ett fint slut.
I den här boken är det en bokbuss som är i handlingens centrum. Vi får följa Malin och Erik som först av en olyckshändelse börjar brevväxla med hjälp av en bok på bokbussen. Malin lever i ett äktenskap som går på rutin och hon saknar någon att dela allt med. Så får hon kontakt med Erik via ett boklån på bokbussen.
En härlig feelgood om kärlek på landet. Om svåra val man kan ställas inför när något man längtat efter plötsligt dyker upp... i en bokbuss!
Fantastisk bok som jag gillade från början till slut! Då jag själv är uppvuxen i en by med bokbuss förgyllde den delen extra mycket och fick mig att bli nostalgisk! Gillar att man får följa berättelsen ur både hennes och hans perspektiv!
Blev så nostalgisk i början. Tänkte på min barndoms uppväxt på en gård och min längtan efter det vaknade till liv. En berättelse om vanliga människor, om vanliga känslor. Den är så mycke känslor. Att saknar något o längta efter något. Så kommer det. Förvirring för man inte vet varken ut eller in. Våga eller inte. Kom och tänka på ett citat min make sa då vi träffades - jag vet vad jag hade men inte vad jag får- rädslan att bryta upp o kasta sig ut i det okända kan tyvärr hindra många att våga. Detta är en bok om livsöden, 2 öden som förrenas som inte vet vart det ska leda. Läs så får du se hur det slutar.
Bra, lätt läst o välskriven bok och boken har sånt bra flow.
Vilken härligt underbar och varm berättelse som Eli Åhman Owetz spelar upp i boken Brevvännerna. Jag förstår att denna bok är en av de nominerade i Årets Bok 2020, det är verkligen en feelgood i sitt esse.

Före detta mjölkbonden Malin sitter fast i ett kärlekslöst slentrianmässigt äktenskap och en av hennes få glädjeämnen är när bokbussen kommer på besök. Nyskilde Erik hyr ett torp ute på landet i avvaktan på fast permanent boende. Bägge befinner de sig ett vägskäl i livet med en önskan om något mer. Av en slump får Malin och Erik kontakt via en bok ifrån bokbussen. Detta blir starten till en brevväxling med gömda brev på Biblioteksbussen och andra biblioteks bokhyllor.

Förbjuden spirande kärlek, smussel av brev, dolda familjeplaner och ett sökande efter lyckan i en bygd strax norr om Stockholm. Och visst är det något speciellt och nostalgiskt med riktiga brev, riktiga kärleksbrev som prasslar och nöts av upprepande läsning och längtan.

Jag föll pladask för den här boken och det är en riktig bladvändare som det är stor risk att man sträckläser. Kan varmt rekommendera den här boken.
En fin bok med stor igenkänning. Det är vanliga människor i vanliga miljöer med vanliga bekymmer och funderingar. Ändå är den ovanligt fantastisk och underbar!
4,5 stjärnor

Vilken härlig feelgood roman! Det här var första boken av denna författare men absolut inte den sista :)

Historien om Malin och Erik kröp in i mitt hjärta och kommer att stanna där länge. Denna ömsinta längtan var vackert beskriven och karaktärerna var inte felfria men mänskliga.

Den här kommer jag att rekommendera till många!
Jag gillade boken som börjar väldigt bra. Väckte snabbt min nyfikenhet och jag ville veta hur denna kärleksaga skulle sluta.
Brevvännerna är en mysig och varm bok med väldigt fina miljöbeskrivningar. Boken handlar om två människor som lever i ensamheten och hittar varandra genom brevväxling. Jag håller med Malin och Erik att det är en fysiskt, nästan magisk känsla att hålla ett riktigt brev i handen. Älskade även hur otroligt fint har ljus och doft blivit beskriven i boken. ❤️❤️
Obs: varning för sträckläsning! En lättläst, kärleksfull feelgood roman som går absolut inte lägga ifrån för att man måste bara veta vad som händer!! Så spännande!!! En underbar bok som jag rekommenderar varmt.
En anonym brevväxling mellan Malin och Erik, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig för varandra. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?

Detta är nog faktiskt den första feelgood boken jag någonsin har läst, jag har aldrig varit så förtjust i genren tidigare och den har inte riktigt tilltalat mig heller.
Sen jag var liten har jag alltid älskat deckare och spännande romaner, feelgood och deckare är ju två genrer som är otroligt olika varandra så jag tror nog att jag har haft lite fördomar om att feelgood skulle vara lite för fjantigt eller för mesigt för mig.
Men herregud vilken bok! Jag började läsa med en tanke om att “nää det här kommer inte hålla”.
Men jag blev verkligen fast efter några sidor, berättelsen är så fantastisk och författaren tar upp ett så viktigt ämne. Ensamhet.
I många stunder i boken kunde jag verkligen känna med båda huvudpersonerna men mestadels med Malin. Jag förstår verkligen känslan där man är så olycklig i en relation och själen skriker efter något annat där du verkligen blir uppskattad och älskad för den du är.
Berättelsen är varm och ärlig, dialogerna så verkliga i sig.
En fantastisk bok som jag rekommenderar egentligen till alla men speciellt för de som tycker om feelgood men ändå vill ha det där lilla extra djupa i sig.

Ser fram emot att läsa nästa fristående bok av författaren, Renoveringsobjekten som även släpptes igår!
I den här boken tar författaren Eli upp ett väldigt viktigt ämne som inte heller är något som man gärna talar högt om, nämligen ensamhet. Ensamhet kan verkligen förstöra en människa och man kan känna sig ensam även i en tvåsamhet.
Författaren har på ett fint sätt porträtterat ensamheten och känslorna kring den och väcker liv i karaktärerna. Hon återger också mycket detaljerade och bra miljöbeskrivningar.

Boken handlar om Malin och Erik som på varsitt håll upplever ensamheten. De börjar sedan brevväxla anonymt med varandra och de vågar öppna sig allt mer i sina brev. Sakta men säkert uppstår de känslor dem emellan, trots att de inte har träffats på riktigt.

Detta är en härlig feelgood där känslorna och miljöerna är verklighetstrogna men själva berättelsen är fiktiv.
Brevvänner har stått på min att läsa lista länge. Jag lyssnade på boken, vilket var lättsamt och trevligt.

Vad är då Brevvännerna för en bok? Jo, det är en fin kärlekshistoria som känns ärlig och realistisk. Jag är allergisk mot ”putte-nuttigt” och slapp som tur väl är det här. Boken är varm och ger mig hopp! Hopp om att livet går att påverka när det inte känns bra, att det går att bli kär igen och att bli älskad tillbaka och en bra påminnelse om att relationen till sig själv är så viktig! Men också minna favoritämnen, böcker och brev ❤️ Om du behöver en trevlig, avslappnande, orosdämpande och fin bok att läsa är det Brevvännerna du ska satsa på!