Det nästan döda trädet

Bok av Annah Nozlin
Trädälvornas drottning ligger pyrt till. I ett försök att rädda hennes liv tar Mira på sig uppdraget att leverera Bergfruns halsband till andra sidan utav haven. Med på resan har hon den yngsta prinsen som har flytt från slottet. Samtidigt jagas de av Storkungen. Han vill ha sin son åter och på samma gång utnyttja den situationen som trädälvornas drottning befinner sig i - till sin egen fördel.
4 utgåvor
Välj utgåva
Det nästan döda trädetSvenska - Okänt
ISBN: 9789163908538
Det nästan döda trädetSvenska - Pocket
ISBN: 9789188487223
Det nästan döda trädetSvenska - E-bok
ISBN: 9789188487155
Det nästan döda trädetSvenska - Pocket
ISBN: 9789198619263
Det här är fortsättningen på Miras resa genom den magiska världen blandat med goda och onda varelser. Här får vi fortsätta läsa om hur det gick bland isbergen och resan att rädda trädälvornas drottning. Mira fick Bergsfruns halsband som hon måste ge trädälvornas drottning. Men det är inte lätt när dem fortfarande jagas av Storkonungen som vill hämta hem sin son, prinsen Tan. Prinsen som rymde med Mira. Heller gör det inte lättare att den där Majandra vill åt Mira som oftast kommer i hennes drömmar men som tar över varelser för att försöka döda henne och trädälvorna. Boken är olidligt spännande, med glimtar av kärleksbekymmer och boken är välskriven och noga detaljerad information om karaktärerna och miljön. Slutet av boken gjorde mig lite besviken då jag så gärna vill veta vad som händer men man kan ändå tänka sig vad som sker därefter. Men en riktig bladvändare är den.
Om man inte har läst del 1 och börjar på del 2 direkt så är det positiva att författaren har gjort ett kapitel med "det här har hänt" först i boken som tar upp olika viktiga delar ur den första boken vilket är ett stort plus
Älskar att besöka Annah Nozlins sagovärld. Den har de ingredienser jag älskat sedan jag varit ung och fortfarande tycker om som vuxen fantasy-läsare. Nozlin har en förmåga att skriva en berättelse med klassiska inslag som trädälvor, kungariken i bergen och vandringar genom magiska skogar på ett sätt som ändå lyckas fånga mig! Hon har en speciell närvaro i det hon skriver och huvudpersonen Mira är en person som jag lätt kan identifiera mig med och komma nära. Det jag tycker mest om hos Nozlins böcker är nog hennes sätt att beskriva huvudpersonens känslor och upplevelser vad gäller kärlek. Relationerna är innerliga och ärliga men ändå fulla av motstridiga känslor på ett sätt som gör det levande för mig. Ser fram emot att läsa vidare om Mira i den tredje boken!