Bedragen

Bok av Katerina Janouch
På förlossningen känner sig barnmorskan Cecilia som hemma. Hon älskar att hjälpa barn till världen och hemma har hon fyra egna tillsammans med John. Men när tillvaron är som mest stabil kommer ett oväntat besök som vänder upp och ned på allting. Samtidigt känns det som att John glider allt längre ifrån henne.
Mellan sjukhusets väggar, på den avdelning där livet för de allra flesta börjar arbetar barnmorskan Cecilia Lund. Hon trivs som fisken i vattnet och ingen dag är den andra lik på förlossningen. Hemma i huset har hon en man som arbetar som fotograf och deras fyra gemensamma barn. Cecilia är mitt i livet och hon trivs med tillvaron.

Men en dag kommer en främling på besök och det vänder upp och ned på familjens trygga tillvaro. Samtidigt glider hon och John isär allt mer och Cecilia har plötsligt inte någon kontroll över situationen.

Katerina Janouch är en erfaren författare som lyckas leverera böcker till alla åldrar. Här har hon skrivit första delen om barnmorskan Cecilia Lund, en roman som vänder sig till vuxna. Katerina sätter ord på känslor på ett sätt som få kan göra, en förmåga som gör att läsaren genast blir involverad i bokens händelser.