Vargatider, #1

Det sjunger i isen

Bok av Linnea Dunér
En berättelse om kärlek, längtan och ensamhet och om att välja sin egen väg. De tre systrarna Dalin har levt ett lugnt och skyd dat liv som döttrar till stadens kyrkoherde, men vintern 1869 förändras allt. Inez är på väg hem från grannsocknen när hon plötsligt befinner sig mitt i mardrömmen. Ensam och utlämnad till den skräckfigur hon bara hört ont om tror hon att hoppet är ute. Men efter hand börjar hon se människan bortom alla illasinnade rykten. Samtidigt inser Inez att hon för första gången har möjlighet att fatta ett beslut om sitt eget liv. Men valet är inte enkelt. Hur hon än gör måste hon svika någon hon älskar. I och med Inez beslut sätts livet i gungning även för Elsa, som försöker hitta ett sätt att hantera sina skuldkänslor, och för Gertrud, som får se en ny värld öppna sig. "[...] en riktig bladvändare som skakar fram känslor hos läsaren som dröjer sig kvar långt efter att man lagt den ifrån sig för stunden. Jag kan inte nog rekommendera att ni köper och läser Det sjunger i isen, den är mer än värd det!!!" (Monie Szabo, skribent och lektör, Fjäderpennans bokblogg)
Jag älskar boken!! Jag älskar att det handlar om en vanlig småstad i 1800-talets Sverige. Jag gillar alla saker som händer hela tiden, men det blir ändå inte för mycket. Jag älskar författarens språk och att hon fått in så mycket fakta invävt i texten. Jag verkligen älskar boken! Jag ville inte att den skulle ta slut! Miljön känns så mysig och jag är verkligen med Inez i skogen. Inez är även en karaktär som jag gillar jättemycket. Jag har bara positiva saker att säga!!!
Läs den, älska den!
Jag har ju egentligen aldrig läst historiska romaner, men efter att ha läst denna är jag så sugen på att öppna upp den världen också.