Den magiska kappan

Bok av Katarina Genar
På sin 11-årsdag får Livia den finaste röda kappa hon kan tänka sig. Att den är begagnad syns knappt. Men vem kan ha ägt kappan före henne? Tanken släpper inte taget. Mystiskt spännande, tät och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil av kritikerrosade Katarina Genar. Livia kan inte skiljas från sin nya kappa. Så fort hon tar den på sig känner hon att det är något speciellt med den, så i dag har hon den även i skolan trots att den nästan är för fin. Det är ju ändå hennes födelsedag! Och hon bara måste visa den för sin kompis Klara. Men Klara tycker att kappan är stickig och obehaglig. Livia blir ledsen - sedan Klara flyttade är allt så annorlunda mellan dem. Förut, när de bodde grannar, var de bästisar och tyckte alltid lika. Men nu ses de nästan bara i skolan. På vägen hem känner Livia sig ensam och utan att hon riktigt vet hur det går till tar hon en ny väg, över kyrkogården. Plötsligt står hon framför en liten grå gravsten. Den tillhör Elin. Elin som blev 11 år.
4 utgåvor
Välj utgåva
Den magiska kappanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789163872136
Den magiska kappanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176512388
Den magiska kappanSvenska - E-bok
ISBN: 9789163874666
Der rubinrote MantelTyska - Inbunden
ISBN: 9783825178765
Den magiska kappan läste jag när jag var lite yngre och då älskade jag den, vilket jag gör nu också! Den är mysig och lite, lite kuslig. Jag gillar att boken utspelar sig i både nutid och dåtid. Det blir mer spännande och intressantare eftersom den tidigare ägaren av kappan skriver sin historia i dagboksform. Jag gillar verkligen språket och den är så mysig! Jag kan läsa om den nu direkt för den är så bra!
Nu kanske jag är lite partisk eftersom jag verkligen gillade den för några år sedan. Men den var fortfarande lika bra!
Jag tycker boken är lagom lång, det känns som allt är avslutat i boken.
Boken tar även upp jobbiga saker som kompisar och dilemmat med kappan och bästa kompisen. Det kan ibland vara svårt att välja mellan olika saker. Det klarar Genar av att skriva riktigt bra!