Farmor dör

Bok av Malin Wollin
Det här är en högst läsvärd, humoristisk och ofta väldigt dråplig berättelse om kärlek, familjerelationer och kanske inte förlåtelse men väl förståelse. Lena Udd, BTJ Rakel slåss mot en ond demon. I det här fallet en sjuklig gammal tant som råkar vara hennes farmor. Elak, bitter och omöjlig att älska. Eller? Mamma säger att farmor ligger för döden och alla väntar. Farmor väntar på döden. Rakel väntar på kärleken från en blå rock. Mamma väntar på att Rakel ska skärpa till sig och klappa farmor på kinden. Måste man förstå, förlåta och försonas eller kan man lämna sin farmor att dö? Farmor dör är en bok om Rakel och hennes farmor. Om eventuell förlåtelse, eventuell försoning och eventuell kärlek. Trots att farmor är tyngd av sorger, besvikelser och misstro förlorar hon aldrig någonsin skärpan. Du kanske har känt många farmödrar, men den här glömmer du aldrig.
4 utgåvor
Välj utgåva
Farmor dörSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164205230
Farmor dörSvenska - Pocket
ISBN: 9789164205711
Farmor dörSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164233790
Farmor dörSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243096
En rolig, sarkastisk liten bok med mycket svart humor. Ett porträtt av en gammal dam som råkat ut för mycket vilket ursäktar bedrövligt beteende.

Boken känns nästan självupplevd. Mycket av dialogerna är trovärdiga. Så mycket skit som slängs mellan berättarjaget och farmodern.

Ibland när jag lagt den ifrån mig behöver jag en stund att komma in i jargongen men det gör inget.