Den försvunna mustaschen (Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå, #1)

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
4 utgåvor
Välj utgåva
Den försvunna mustaschenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178350339
Den försvunna mustaschenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350353
Den försvunna mustaschenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350360
Den försvunna mustaschen, E-bokSvenska - Okänt
ISBN: 9789178350346
Min dotter tyckte den bok var jätte bra och väldigt rolig. Extra roligt var alla namnen på dom som arbetade på skolan
Vilken fantastisk barnbok! Har aldrig tyckt någon barnbok varit så rolig och spännande samtidigt. Ett stort plus till författarna som kom på de roliga namnen på alla karaktärerna i boken också.

Tore E. Händig är skolans vaktmästare. När rektorns mustasch försvinner börjar Tore en utredning på vem tjuven kan vara. Han får hjälp av barnen Otto och Klara, som går på skolan, för att försöka luska ut allt. Är det idrottsläraren Stig Bygel som är tjuven eller mattanten Ann Jovis? Och är det verkligen en mustasch som är försvunnen?

En humoristiska bok och kan verkligen rekommendera att ni läser. Passar både barn mellan 6-9 år och vuxna. Vi alla här hemma tyckte den var riktigt bra.
Jag tycker om boken väldigt mycket! Jag fullkomligt älskar karaktärernas namn! Ann Sjovis som är mattant, Arja Moppinen som är en arg städerska och Stella Diagnoz som är skolsköterska är bara några av de roliga namnen. Jag gillar att de får två "brott" att lösa men att de hänger ihop. Illustrationerna är också väldigt fina och färgglada. Jag gillar även att illustrationerna är invävda i texten. Det blir inte tråkigt och som vanligt utan det ser mycket roligare ut när texten är ovanför bilden och att texten är lite annorlunda. Jag tror att barn som läser böcker med roliga illustrationer och uppblandat med text och illustrationer som i denna gillar att läsa mer.
Jag tycker också om sättet boken är skriven på. Inte för enkelt men inte för svårt heller. Det går inte för fort och inte för långsamt. Perfekt helt enkelt!