Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå, #1

Den försvunna mustaschen

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
- Den är borta! skriker Vingelskolans rektor Per Fekt upprört. Skolvaktmästare Tore E. Händig inser förvånat att rektorns stora, buskiga mustasch är försvunnen. Tillsammans med skolbarnen Klara och Otto bestämmer han sig för att ta reda på vem som ligger bakom den fräcka mustaschstölden. Den försvunna mustaschen, skriven av Christina Olséni och Micke Hansen och illustrerad av Katarina Vintrafors, är en rolig deckare i skolmiljö. CHRISTINA OLSÉNI & MICKE HANSEN, som har gjort sig kända för sina humoristiska deckare, skriver nu även för den yngre publiken. Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå är en ny deckarserie för barn i åldern 6 till 9 år. Boken utspelar sig på Vingelskolan, en mindre skola som ligger någonstans i Sverige. En klurig deckargåta varvas med underfundig humor och ett färgstarkt persongalleri. KATARINA VINTRAFORS är en prisbelönt konstnär och illustratör med stor erfarenhet av barnböcker. Sagt om Christina Olséni & Micke Hansens tidigare böcker: "Man blir varm i hjärtat. En härlig bok." Sveriges radio "En klassisk mysdeckare." Expressen "En avkopplande deckare med humor och värme." Hallands nyheter    
4 utgåvor
Välj utgåva
Den försvunna mustaschenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178350339
Den försvunna mustaschenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350353
Den försvunna mustaschenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350360
Den försvunna mustaschenSvenska - Okänt
ISBN: 9789178350346
Min dotter tyckte den bok var jätte bra och väldigt rolig. Extra roligt var alla namnen på dom som arbetade på skolan
Vilken fantastisk barnbok! Har aldrig tyckt någon barnbok varit så rolig och spännande samtidigt. Ett stort plus till författarna som kom på de roliga namnen på alla karaktärerna i boken också.

Tore E. Händig är skolans vaktmästare. När rektorns mustasch försvinner börjar Tore en utredning på vem tjuven kan vara. Han får hjälp av barnen Otto och Klara, som går på skolan, för att försöka luska ut allt. Är det idrottsläraren Stig Bygel som är tjuven eller mattanten Ann Jovis? Och är det verkligen en mustasch som är försvunnen?

En humoristiska bok och kan verkligen rekommendera att ni läser. Passar både barn mellan 6-9 år och vuxna. Vi alla här hemma tyckte den var riktigt bra.
Jag tycker om boken väldigt mycket! Jag fullkomligt älskar karaktärernas namn! Ann Sjovis som är mattant, Arja Moppinen som är en arg städerska och Stella Diagnoz som är skolsköterska är bara några av de roliga namnen. Jag gillar att de får två "brott" att lösa men att de hänger ihop. Illustrationerna är också väldigt fina och färgglada. Jag gillar även att illustrationerna är invävda i texten. Det blir inte tråkigt och som vanligt utan det ser mycket roligare ut när texten är ovanför bilden och att texten är lite annorlunda. Jag tror att barn som läser böcker med roliga illustrationer och uppblandat med text och illustrationer som i denna gillar att läsa mer.
Jag tycker också om sättet boken är skriven på. Inte för enkelt men inte för svårt heller. Det går inte för fort och inte för långsamt. Perfekt helt enkelt!