Solviken

Bok av Annika Estassy Lovén
Marie ska snart fylla fyrtio och ålderskrisen smyger sig på. Ett oväntat brev får henne att ta sig an ett renoveringsobjekt i Roslagen och det leder henne in på en ny resa, både en yttre och en själslig. Hon har inget att förlora men allt att vinna och det ska visa sig att det lönar sig.
Vi läste den här boken i vår bokcirkel och alla tyckte att boken var bra! Historien kändes realistisk och varm och var lättläst vilket ändå är både typiskt och önskvärt för genren.
Det här är Annikas debutroman och den är bra på väldigt många sätt. Samtidigt lyser hennes bristande erfarenhet igenom lite och berättelsen flyter inte alla gånger och vissa metaforer faller rentav helt platt. Men boken är trots det relativt lättläst och man kan utan problem sträckläsa den, handlingen är det inga som helst fel på.

Bokens huvudkaraktär är Marie som är aningen naiv och man känner verkligen hennes behov av kärlek och bekräftelse. Hon är dessutom på väg rakt in i en ålderskris när hennes fyrtioårsdag kommer allt närmre. Ett oväntat brev får henne att anta nya utmaningar.

Jag tycker ändå att detta är en bra debutbok där författaren ändå har lyckats med att få fram karaktärerna på ett bra sätt. Boken kan rekommenderas även om det inte är den bästa jag har läst.