En stjärna som faller

Bok av Elisabeth Andersson
Paula Ekdahl är framgångsrik fastighetsmäklare och bor i en lyxvåning på Östermalm med sina guldfiskar. Hon är snygg, vältränad och kan välja och vraka bland älskarna ? inte minst är hon beroende av sociala medier och livet kretsar kring likes. När Paula får en blackout efter sitt födelsedagsfirande hemma bestämmer hon sig för att åka till livsstilscentret Two Swedish Hippies vid kusten i Skåne för att vila ut. Väl där får hon reda på saker som skakar om hennes liv i grunden. Varken hennes förflutna eller den väg hon valt är självklar längre, och för att gå vidare måste Paula finna stjärnan i sitt liv. En stjärna som faller är en feelgoodroman om yttre framgång, inre lycka och att följa sin passion. Elisabeth Andersson är journalist och författare. Tidigare har hon arbetat på bland annat Expressen och Sveriges Television. Idag jobbar hon som journalist på Sydsvenskan i Malmö. Hon bor i centrala Malmö med sin man Ronnie och sin hund Alice. Elisabeth Andersson debuterade med romanen På andra sidan Venus och har även skrivit romanerna Här och nu, Under det underbara och Lyckostarnas klubb. Det här blir hennes femte roman. Sagt om Elisabeth Anderssons tidigare böcker: Eli Åhman Owetz, författare: ?Den roligaste feelgood-romanen jag läst i år.? Bokbloggaren ?Adéles bokhylla?: ?Jag tyckte verkligen om att läsa denna bok ? en lättsam, trevlig, välskriven feelgoodbok med hög igenkänningsfaktor och en riktig bladvändare. En bra bok om kvinnor ? för kvinnor!? Boklusens bokblogg: ?Småroligt, mysigt och lättsamt! Jag tycker om alla tre karaktärer och följer deras vardag med glädje genom boken. Jag vill definitivt läsa Elisabeth Anderssons kommande böcker också.?
En stjärna som faller
av: Elizabeth Andersson
utgiven av: Bokfabriken

Tack Bokfabriken för recex!

I den här feelgood boken får vi följa Paula, men vi får även små inblickar i Agneta och Fridas inre.
Paula är framgångsrik fastighetsmäklare med lyxvåning på Östermalm och pengar som bara rullar in. Men det är något som saknas i hennes liv...
Paula drabbas av en blackout i samband med sin födelsedag och bestämmer sig då för att det är dags att boka in en vistelse på livsstilscentret Two Swedish Hippies, som drivs av Agneta och Frida nere i skåne.
Väl på plats får alla tre kvinnor reda på saker som skakar om deras liv rejält...

Jag fann boken lite seg och jag hade problem med karaktärerna. Dock kan jag inte sätta fingret på vad som störde mig med personerna i boken. Jag hade även lite svårt med allt hippie inslag.
Författaren har lyckats väl med miljöbeskrivningarna och få till ett överraskande slut.

Jag ger boken 2/5