Stenhjärtat

Bok av Katarina Wennstam
Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp. "Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!" De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas. En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på.
8 utgåvor
Välj utgåva
KivisydänFinska - Inbunden
ISBN: 9789511295914
StenhjärtatSvenska - Pocket
ISBN: 9789174293784
StenhjärtatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789173487207
KivisydänFinska - E-bok
ISBN: 9789511297635
StenhjärtatSvenska - E-bok
ISBN: 9789100137946
StenhjärtatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174332155
Stenhjärtat : [spänningsroman]Svenska - Inbunden
ISBN: 9789100125516
Stenhjärtat : [spänningsroman]Svenska - Pocket
ISBN: 9789100140625
Min sambo har genom årens lopp samlat på sig ett antal böcker av Katarina Wennstam. Jag har egentligen inte riktigt upptäckt de här böckerna förrän hösten 2020. Det är ofta väldigt realistiska spänningsromaner, många med rätt mycket grymhet mellan pärmarna. Stenhjärtat är inget undantag. Detta är andra delen i serien med Charlotta Lugn och Shirin Sundin som huvudkaraktärer, men båda förekommer även i tidigare böcker av författaren.

Strax före jul kommer en familj en fredag inrusande på Astrid Lindgrens barnsjukhus. I famnen har mamma Pernilla sin lilla dotter Gloria, ett spädbarn som har slutat att andas. Pappa Andreas och bröderna Max och Isac är med, men tycks en aning avståndstagande. Ganska snart visar undersökningar att lilla Gloria har fått en hjärnblödning för att nån har skakat henne. Det handlar alltså inte om nån olycka utan nån har medvetet skadat den halvårsgamla flickan. Flickan har troligen inte bara blivit blind utan även hjärnskadad. Kriminalkommissarien Charlotta Lugn och målsägarbiträdet Shirin Sundin får i uppdrag att hitta den som bär skulden för flickans skador. Samtidigt har även dessa två – och övriga i persongalleriet sina privata vedermödor. Ett HBTQ-tema finns med och det handlar Charlotta Lugn och förhållandet med hennes mamma,

Det här är så obehagligt och sorgligt direkt från början. Jag blir väldigt berörd genast. Att ge sig på ett spädbarn som absolut inte kan försvara sig… det är nåt man bara inte gör. Eller..? Författaren leder läsaren bland de misstänkta. Det är inte bara en gång utan flera som jag är övertygad om vem den skyldige är. Och så har jag fel. Det är riktigt skickligt gjort! Fallet är långt ifrån enkelt, men det skulle kunna vara taget direkt ur verkligheten. Såväl händelser som människor är otroligt realistiskt beskrivna. Och det är just detta som gör att den här boken… biter sig fast.

Mitt omdöme blir det högsta.
En spännande bok där man får följa polisens arbete med att försöka lista ut vem som har skadat det lilla spädbarnet som ligger på biva. Vem kan ha skadat ett spädbarn som är så oskyldigt? Misstankarna går snabbt till familjen, är det mamman, pappan eller syskon som kan ligga bakom det hela?
Tycker så mycket om Katarina Wenstam som författare! Det var hon som fick mig att börja läsa deckare. Rekommenderar starkt hennes böcker! Denna var den första bok jag läste av henne (läste den för ett halv år sen) sen dess har det blivit många fler. Ser framemot hennes nya bok som släppts dockorna. Den verkar otroligt spännande. Skriver denna recension i förhoppning om att vinna boken som just nu tävlas ut. Håller tummarna under tiden jag väntar på resultatet i giveawayn ska jag gå och läsa en till bok av Katarina Wenstam.