Äta kakan och ha den kvar

Bok av Kristin Emilsson
Amanda Berger lever ett tryggt och tillrättalagt liv tillsammans med sin man och deras två tonårsdöttrar i en Stockholmsförort där ytan är allt, och där det är viktigare att vara lyckad än lycklig. När hon blir uppsagd från sitt jobb håller hon det hemligt för sin omgivning och börjar istället trassla in sig i lögner. Lögnerna växer och snart finner sig Amanda leva ett fullskaligt dubbelliv. På helgerna är hon den ansvarsfulla tvåbarnsmodern i villan i Bromma. I veckorna är hon den ensamstående "flygvärdinnan" i innerstan, som jobbar extra i en second hand-butik, får nya vänner och skaffar sig en yngre älskare. Allt rullar på och Amanda trivs med sin nya tillvaro, ända tills den dag hon upptäcker att hon inte är den enda som ljuger. Äta kakan och ha den kvar är en underhållande roman för alla som letade efter den rätte tillsammans med Bridget Jones och levde singelliv samtidigt med kvinnorna i Marian Keyes romaner, men som har vuxit upp och idag har hus, barn och pensionssparande. Kristin Emilsson är född 1973 i Stockholm och arbetar som interaktionsdesigner. Äta kakan och ha den kvar är hennes debutroman.
Kristin Emilssons debutbok är en välskriven, charmig och underhållande berättelse där läsaren inte får en enda tråkig stund! Berättelsen har ett driv med mycket tvister och även om jag tycker att det känns lite väl tillskruvat och orealistiskt emellanåt, så är det helt okej för mig! Jag vill ju veta hur hon ska lyckas reda ut alla lögner, om hon kommer bli påkommen och vad som händer då?! 🙈
I övrigt älskar jag Amanda och de andra karaktärerna, Stockholmsmiljöerna och att förflyttas mellan kontrasterna i Amandas liv. 
Men är det okej att leva dubbelliv och ljuga för sina närmaste för att man är fast i en roll och i ett liv man inte trivs med? 
Njaaa … Nej. Jo. Eller?
Som ljudbok läser Maria Lyckow och hon är som alltid suverän 🎧
Jag ser fram emot att få läsa fortsättningen "Den som väntar" för den här har definitivt gett mersmak! 
Äta kakan och ha den kvar har blivit något av en ny favoritbok hos mig - välskriven, lättläst, och har hög igenkänningsfaktor. Unik berättelse med underbart detaljrika och fyndiga observationer, ser fram emot att läsa mer av Kristin Emilsson!