Den mörkaste hemligheten

The Darkest Secret
Bok av Serena Mackesy och Alex Marwood
Ny psykologisk thriller av författaren till succén Onda flickor! När den treåriga flickan Coco - tvilling till identiska systern Ruby - försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner vars sommarhus vid havet festen hölls i. Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra kvällen? Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas... Den mörkaste hemligheten är en tät, känsloladdad och uppslukande psykologisk thriller av författaren till succén Onda flickor. ALEX MARWOOD är en pseudonym för den brittiska journalisten och författaren Serena Mackesy, krönikör i The Independent. Hon slog igenom stort med sin första, kritikerrosade kriminalroman, Onda flickor, och förra året kom den lika hyllade Granne med döden. Den mörkaste hemligheten är hennes tredje roman.
11 utgåvor
Välj utgåva
Den mörkaste hemlighetenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188447388
Den mörkaste hemlighetenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176458174
The Darkest SecretEngelska - Pocket
ISBN: 9780751550719
Den mörkaste hemlighetenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188447258
Den mörkaste hemlighetenSvenska - E-bok
ISBN: 9789176458891
Den mörkaste hemlighetenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177490364
The Darkest SecretEngelska - Pocket
ISBN: 9780143110514
Darkest SecretEngelska - Pocket
ISBN: 9780751550702
The Darkest SecretEngelska - Okänt
ISBN: 9781515956778
Darkest Secret : A NovelEngelska - E-bok
ISBN: 9781101992685
För ungefär fem och ett halvt år sen bekantade jag mig med Alex Marwood, journalisten som egentligen heter Serena Mackesy och som blev Alex M 2012. Ja, det kan ju vara skönt att ha en pseudonym ibland, även om den så att säga avslöjas. Min första dejt med Alex Marwood bestod av Onda flickor, en bok som jag hade fått av en vän. För ett tag sen hittade jag Den mörkaste hemligheten på antikvariat, en utgåva i inbundet och gott skick. Även denna bok är en psykologisk thriller.

Liksom i Onda flickor, där en liten flicka blev mördad har tjejer framträdande roller. I den här boken försvinner en liten flicka. Coco och Ruby är tvillingar och tre år gamla när Coco försvinner efter en fest som hennes föräldrar har haft. På festen, som är flickornas pappas 50-årsfest, har det förekommit såväl alkohol som droger. Pappan har det gott ställt, men han har också barn från ett tidigare äktenskap. Berättelsen vid tiden kring försvinnandet varvas med en berättelse cirka tolv år senare. Då har flickornas pappa dött och Ruby vill veta vad som hände med Coco.

Även Den mörkaste hemligheten är en ruggig historia precis som författarens debut Onda flickor. Berättelsen visar hur såväl små barn som lite större är väldigt utsatta när föräldrarna inte riktigt har koll på tillvaron. De vuxna skildras ojämnt. Männen är ganska lika varandra, medan kvinnorna har mer karaktärer och är olika sinsemellan. Det tar ett tag den här gången för författaren att bygga upp stämningen, tycker jag. Det blir till och med en liten aning omständigt. Men självklart vill även jag veta vad som hände Coco.

Boken är ganska snabbläst och även om den till en början är lite omständig, som sagt, har jag svårt att släppa den. Jag börjar ana hur det ligger till, men… det som gör boken så bra är att till sist är det bara läsaren som vet sanningen, nästan.

Mitt omdöme blir det högsta.