För den som reser är världen vacker

Bok av Per J Andersson
Författaren och reseskribenten Per J Andersson skildrar resors betydelse. Genom att resa utsätter vi oss för nya intryck, dofter, smaker, kulturer och upplevelser. Dessa skillnader berikar livet och ger ett bredare perspektiv. Den som vill förstå världen måste uppleva den. Samtidigt är det viktigt att göra detta på ett hållbart sätt.
Att resa är berikande på många sätt. Nya länder och kulturer bjuder på nya intryck, ljus och dofter. Genom att resa och se andra verkligheter skapar vi oss en större förståelse för världen och kulturella skillnader. I en tid av främlingsfientlighet vill författaren belysa hur viktigt det är att se världen. Samtidigt understryker han vikten av att resa hållbart och bättre. Resultatet är en inspirerande och tankeväckande bok.

Jag tycker att författaren skriver mycket klokt om resandes fördelar och nackdelar. Det är i första hand en inspirationsbok som hyllar det vackra med att uppleva en ny plats. Den handlar mycket om att vara närvarande och att ha ett öppet sinne. Resor berikar oavsett om du reser till andra sidan jorden eller inom landets gränser. En mycket vacker och härlig bok som jag varmt rekommenderar.