Vänstern i USA

Bok av Karin Henriksson
"Vänstern i USA" är en bok som skildrar vänsterrörelsens utveckling i USA. Den är skriven av USA-experten Karin Henriksson och hon tar upp viktiga händelser som påverkar arbetarrörelsens utveckling från 1800-talet fram till idag. Den analyserar även de splittringar som har uppstått bland vänsterns väljare samt porträtterar den demokratiska presidentkandidaten Bernie Sanders.
"Vänstern i USA" är skriven av USA-korrespondenten och författaren Karin Henriksson. Denna bok skildrar hur arbetarrörelsen i USA har utvecklats. Det är en mycket intressant historisk skildring som tar upp viktiga händelser, exempelvis kvinnokampen på 1800-talet, Svarta pantrarna, den homosexuella frigörelsen och mycket mer. Boken analyserar även de splittringar som finns idag och unga människors syn på den demokratiska presidentkandidaten Bernie Sanders.

Författaren Karin Henriksson har bott i USA i flera decennier och rapporterat om amerikansk politik. Hon är enligt mig den svenska författare och journalist som gör det bäst. Hon gräver på djupet och hennes mångåriga erfarenhet ger hennes analyser både djup och bredd. Denna bok är otroligt intressant eftersom den skildrar utvecklingen av världens främsta supermakt, men utifrån ett politiskt perspektiv. Ett måste för alla som vill förstå amerikansk politik.