Fairy Unicorns, #3

Wind Charm

Bok av Zanna Davidson
Zoe kommer till den magiska enhörningsön men råkar av misstag öppna Vindarnas skrin och en fruktansvärd vind släpps lös och hotar att förgöra hela ön. Tillsammans med vännen Astra beger hon sig till Blomsterön för att hitta en lösning på problemet. Med sig har de Trolldomsväktarens lärling Tio, men är han till någon hjälp?
Det här är en fantasybok för barn som älskar enhörningar och äventyr. Den passar bäst för åldern 6-9 år, då det är lagom mycket text på varje sida för en som ganska nyligen kommit igång med att läsa. Den är också illustrerad. Vindarnas skrin är en av böckerna i en serie och alla följer samma mönster: flickan Zoe kommer till den magiska enhörningsön och räddar tillsammans med sin vän enhörningen Astra hela ön från den onda ponnyn Nattvinge. Alla äventyr är olika, men samtidigt ganska lika i sin utformning.

Det här är ingen större litteratur utan kanske mer något man får hålla tillgodo med om man gillar konceptet med en flicka som kommer till ett magiskt enhörningsland. Många gånger känns texten som en dålig översättning, men kanske är den lika hastigt skriven på engelska. Det är mycket "flämtade Zoe" och andra uttryck som inte känns lika smidiga på svenska. Mitt eget barns intresse dalar lite titt som tätt när vi läser, men hon vi kämpar vidare eftersom hon älskar enhörningar.