Frallan, #2

Frallan räddar världen

Bok av Sara Ohlsson
rolig högläsningsbok med färgstarka illustrationer Ingalill Mosander, Aftonbladet "Roligt och lättläst!" Vi Läser "Den passar bra att högläsa eller läsa själv för dem som börjat få flyt i läsningen. Språket är medryckande och vardagligt där den nya karaktären Klaus beskrivs med både humor och värme. Med sitt engagemang och sociala talang är Frallan en fin förebild. Illustrationerna är en verklig tillgång, de ger vardagen en extra guldkant och lyfter fram humorn och det dramatiska." Dag Hedberg, BTJ Frallan heter egentligen Fransesca, men det är det ingen som säger. Utom Klaus, som är mormors kille och bor i Tyskland och tycker om att tälta. Frallans familj består av Frallan, mamma och mormor och Klaus! Idag har Frallan sovit över hos mormor! När hon vaknar smyger hon ut i trädgården, för där tältar Klaus. Han vet allting om fåglar. En gång räddade han en koltrast, som flugit in i ett fönster. Frallan vill också rädda en koltrast. Eller någon annan fågel. Eller vilket djur som helst. Egentligen vill hon rädda hela naturen! Det är så många som förstör naturen, så någon måste ju faktiskt rädda den. Frallan räddar världen är den andra boken om Frallan, skriven av Sara Ohlsson och illustrerad av Lisen Adbåge. Våren 2018 kom den första, Frallan är bäst, och våren 2019 kommer Frallan och kärleken.
2 utgåvor
Välj utgåva
Frallan räddar världenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178130092
Frallan räddar världenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188281784
”Frallan räddar världen” är en fin, men framförallt viktig, bok som alla barn i 6-9 års åldern borde få ta del av. Den funkar utmärkt som högläsningsbok och det finns många ämnen att diskutera kring såsom naturen, döden, rymden, frihet och ansvar. Trots att detta är komplexa ämnen förklaras de på ett väldigt konkret och lättillgängligt sätt, som väcker intresse och engagemang. Dessutom är det svårt att inte älska Frallan och hennes familj.
Jag gillar boken! Jag tycker om Frallan och hennes familj. Jag gillar även att Frallan ska rädda världen i denna bok. Det jag tycker om mest är att det är ganska mycket som tas upp. Till exempel: naturen och att människor är ganska taskiga egentligen, mot både natur och djur. Men också döden. Jag är inte lika överväldigad som förra boken, vet inte riktigt varför men jag tror det beror på att det är för det inte är så mycket fokus på det roliga språket och tokiga och roliga saker som Frallan gör. Denna är bra på ett annat sätt. Som att inte slänga skräp och andra viktiga saker. Men jag saknar det humoristiska lite grann.