Mammas svek : den sanna historien om ett fruktansvärt brott

Mammas svik
Bok av Anne-Britt Harsem
I början av år 2011 inleddes rättegången beträffande Alvdalsfallet. En pedofilring bestående av ett par, deras grannar och en gammal lärare är anklagade för att ha utnyttjat fyra barn sexuellt. Här berättar ett av offren, den äldsta dottern till en av förövarna, om de fruktansvärda övergrepp hon har blivit utsatt för.
Den här boken bygger på en sann historia som skakade om hela Norge, den är skriven från den äldsta dotterns perspeltiv. Vi får läsa om hur dottern från tidig barndom utsätts för misshandel och sexuella övergrepp av både sin mamma, styvpappa och även hennes bror - fram till rättegången 2011.

Det här var en jobbig bok att läsa så tragisk, grym och hjärtskärande. Vissa bitar var ganska så detaljerade och jag känner så mycket ilska och sorg - att man som mamma kan utföra och stå bredvid och se på hur ens egna dotter blir behandlad och utsatt för olika övergrepp, helt ofattbart. Men någonstans så inser jag att mamman inte kan vara frisk. För vilken föräldrar utsätter sina barn för detta? Trots allt som dottern utsätts för så slutar hon aldrig längta efter mammans kärlek och bekräftelse trots att hon gång på gång stöter bort dottern. Jag förvånas över hur mamman lyckas manipulera skola, sjukvård och socialtjänst - att ingen ser eller förstår vad som händer? Eller gör något slags ingripande då det finns så många tecken på att flickan inte mår bra. En stark bok som berör och som många skulle läsa...för tyvärr så händer detta i verkligheten varje dag.