Anställningsintervjun

Bok av Emmy Abrahamson
För er som gillar Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske och Hur man gör succé på dårhus så kommer här en liten berättelse av Emmy Abrahamson som kommer att pigga upp din dag, din färd på tunnelbanan eller din joggingrunda. Anställningsintervjuer är som att möta en verbal exekutionspatrull. Charlotte peppras av bilföretagets manlige VD med ovidkommande frågor om allt annat än det hon är där för - att söka jobbet som en mycket kompetent ingenjör. Men vad händer om vi byter ut Charlotte mot Karl och den manlige VD:n mot en kvinnlig? Emmy Abrahamson vrider i Anställningsintervjun våra värdegrunder på ett humoristiskt och klarsynt sätt och som läsare sätter man kaffet i halsen och slår näven i bordet.
2 utgåvor
Välj utgåva
AnställningsintervjunSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270071
AnställningsintervjunSvenska - E-bok
ISBN: 9789187671319
I Emmy Abrahamsons berättelse "Anställningsintervjun" skildras just en anställningsintervjussituation - dels ur Charlottes perspektiv, dels ur Karls.

Det sorgliga är att jag nickade igenkännande åt Charlottes situation och såg inget konstigt med det. Det är ju så det många gånger är för kvinnor. Däremot kände jag nästan genast hur absurt det var när Karl blev utsatt för samma sak - och det är just där det sorgliga kommer in.

Jag imponeras av hur träffsäkert Emmy Abrahamson lyckas få fram detta på ett humoristiskt sätt. Ämnet kändes lättare att ta till sig tack vare det. Jag tappade räkningen på hur många gånger hon fick mig att skratta rakt ut.

Lyssna gärna på den här ljudboken - oavsett om du vill få dig ett gott skratt eller en tankeställare.