Älskar, älskar inte

Bok av Eleonor Sager
Emilia är dryga trettio och redo att köpa villa, vovve och en bättre begagnad Volvo. Barn vill hon också ha. Gärna många. Helst nyss. Hon är tillsammans med Charlie som inte verkar redo att ge upp sitt sorglösa surfarfliv, men hon väljer att blunda för den petitessen. Han vet nog bara inte om att han vill bli pappa. Lillasyster Madelen har precis allt hon vågat drömma om. Hon är nygift, har ett spännande jobb i tv-branschen och hennes lägenhet är som tagen ur en monter på möbelmässan. Allt är bäddat för nästa steg. Det är bara det att hennes biologiska klocka inte tickar, alls. När Madelen fattar ett beslut som Emilia inte kan stötta, hänger inte bara systrarnas relation på en skör tråd hela Madelens stabila grund svajar, och hon inser att hon kanske är på väg att förlora allt som egentligen är viktigt. Samtidigt ställs Emilia inför ett avgörande och till synes omöjligt val. Vågar hon låta hjärtat styra? Älskar, älskar inte är första delen i en serie där vi får följa systrarna Lind. ELEONOR SAGER studerade och arbetade som skrivande journalist men växlade efter det över till tv-branschen och jobbar nu på ett produktionsbolag. Hon är 34 år och bor i Stockholm.
4 utgåvor
Välj utgåva
Älskar, älskar inteSvenska - Pocket
ISBN: 9789177797326
Älskar, älskar inteSvenska - E-bok
ISBN: 9789177798002
Älskar, älskar inteSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177799375
Älskar, älskar inteSvenska - Pocket
ISBN: 9789178616275
Efter dom första sidorna funderade jag på om jag var lite i äldsta laget för denna bok, då huvudpersonerna var hälften så gamla som jag och stockholmsmiljön var långt ifrån min egen... Men den fångade strax mitt intresse och boken berörde mig oerhört! Spännande att följa systrarna Linds öden o äventyr, deras val och avgöranden som säkert är en stor del av ungas vardag idag! Ser fram mot att läsa bok nr 2 i serien.
En mysig feelgood där man får följa två systrar med ganska olika vardag men med mycket igenkänning. Fastnade verkligen för denna serie! Hoppas att det kommer en tredje bok.
Min första känsla var att det är lite ytligt och inte alls min typ av bok. Men så börjar det hända saker. Madelen ställer orimliga krav på sig själv och jobbar bara mer och mer, samtidigt som hon tar ett beslut som gör att hon kan förlora allt. Jag fastnar i storyn och läser spänt vidare och sitter där sedan i slutet med tårar i ögonen.
Det här är verkligen en samtidsroman som tar upp mycket av det här med krav på jobbet, utbrändhet, statusmarkörer, racet för att hinna få barn samtidigt som man vill göra karriär. Det är hög igenkänning. Den sista halvan är väldigt känslosam och en riktig bladvändare.
En lättsam, underhållande feelgood med hög igenkänningsfaktor. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen om systrarna.
Boken är mysig och lättläst. Sidorna rusar förbi. I boken får man följa de två systrarna Linds vardag, vilket jag gillar. Det är en bok om relationer, både syskon, vänskaps och kärlek. Den tar upp saker som kan vara roliga och jobbiga när man är mitt uppe i livet. Det känns som en berättelse som många kan relatera till, exempelvis olycklig kärlek och jobbiga val.

Jag tyckte mycket om den här boken. Detta är Eleonors debutbok och den första delen i en serie om systrarna Lind.
Det här är en härlig feelgood om vänskap, systerskap och kärlek. Älskar, älskar inte är första delen i en serie där vi får följa två systrar, Emilia och Madelen Lind, båda i 30-års åldern. Två systrar men ändå så olika...Emilia drömmer om att skaffa villa och barn så snabbt det bara går. Madelen där emot är nygift, har ett spännande jobb i tv-branschen och är inte alls redo för att skaffa barn. Boken är rolig, underhållande och helt ljuvlig och dessutom full av härligt smarriga bakverk och desserter.
Jag föll pladask för systrarna Lind och önskar verkligen att jag hade haft en syster när jag läser om deras relation. Eleonor skriver på ett medryckande sätt som får mig att plöja igenom boken, något som jag sällan gör med nutida böcker som utspelar sig i stadsmiljö. Det är en överraskande bra debut som är djup och gripande i sin berättelse samtidigt som den är lättläst och välkomponerad. Gillar man hästar så finns även de med på ett hörn vilket är trevligt att läsa om i kontrast till jobb och relationer.

Det enda jag inte var helt positiv till är att när man för en gångs skull får läsa en bok om en kvinna som inte vill ha egna barn, så måste hon ändra åsikt för att det ska bli ett lyckligt slut. Så jag kände mig lite lurad när Madelen inte alls var den person jag trott. Det är svårt att hitta kvinnor att identifiera sig med i böcker när alla måste skaffa barn eller gifta sig på slutet av en romantisk bok för att tvåsamheten ska kännas komplett. Nu är det ett väldigt fint skrivet slut oavsett, så hade hennes barnmotstånd inte varit så uttalat i början så hade jag inte haft något att klaga på alls! Det är en feelgood som jag kan rekommendera till alla som älskar att läsa om familjerelationer och svåra livsval. Jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien om systrarna!