Blott en begravning (Begravningsbyrån Tranan, #2)

Bok av Ewa Klingberg

»En humoristisk feelgoodroman, välskriven och med många roliga episoder och excentriska karaktärer.« BTJ

»Jag fullkomligt älskar serien om Begravningsbyrån Tranan. Detta är en serie du ska läsa om du gillar feelgood!« Boktips4 »Jag gillar den småmysiga stämningen, och de små intriger som sker kring Sandra ... nu längtar jag tills i juni, när del 3 kommer!« Bloggen Boksann

Serien Begravningsbyrån Tranan är en varm och härlig serie om vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad. Blott en begravning är andra delen i serien.

När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten.

Men när det visar sig att den avlidne är en välkänd toppolitiker och familjens överhuvud tvingas hon tänka om, särskilt nu när deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, har lämnat byrån. Samtidigt blir konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån allt tuffare och trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till.

När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser det riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagets renommé på nytt och minimera felstegen i framtiden.

Blott en begravning är en härlig roman om livet i en småstad och om en kvinna som med stort tålamod och successiv finess räddar andras framtid.

Mindre

»En humoristisk feelgoodroman, välskriven och med många roliga episoder och excentriska karaktärer.« BTJ »Jag fullkomligt älskar serien om Begravningsbyrån Tranan. Detta... Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
Blott en begravningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175458618
Blott en begravningSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175458571
Blott en begravningSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175456065
Blott en begravning : Begravningsbyrån Tranan 2Svenska - E-bok
ISBN: 9789177890676
Blott en begravningSvenska - Pocket
ISBN: 9789177891611
Bok nummer två i serien om Begravningsbyrån Tranan och den håller samma kvalité som bok nummer ett, man får vad man förväntar sig. Sandra är kvar på byrån och problemet hopar sig, lyckas hon reda ut allt? Boken slutar, likt den första, med en cliffhanger som gör att man vill läsa sta bok direkt. Det som drar ner betyget lite är att jag stundtals upplever Sandra som himla osympatisk, nu skall ju inte alla karaktärer vara perfekta jämnt men Sandra behandlas av övriga dom en messias och jag tycker inte alltid hon förtjänar det.
Den fantastiska fortsättningen på Begravningsbyrån Tranan. En bok som man inte kan lägga ifrån sig! Trodde aldrig att jag skulle läsa en bok om en begravningsbyrå.
Nu ser jag framemot nästa bok!