Anna-Lisas Antik

Bok av Eli Åhman Owetz
Anna-Lisa har äntligen kommit på vad hon vill göra här i livet. Nu gäller det bara att göra verklighet av sina drömmar om ett enkelt liv på landet och kunna försörja sig på sitt intresse för antika möbler, kläder och porslin. Men ett par antiktjuvar hotar hennes verksamhet och hon måste se upp.
Om du hade ett speciellt kärleksfullt förhållande till "Lotta på Bråkmakargatan flyttar hemifrån" när du var barn samt till downshifting, retro och secondhand som vuxen kommer du tycka att det här är den bästa svenska böckerna i feelgood-genren som skrivits. Författaren Eli Åhman Owetz skriver flyhänt och det är omöjligt att inte ryckas med. Den här boken är del i en hel serie om Anna-Lisa och hennes vänner men var den första som Eli skrev och kan också läsas först om man tycker den lockar mest :-). Hur som helst har du en härlig läsupplevelse framför dig när du börjar beta av böckerna i serien!
Anna-Lisas antik är den andra delen i en bokserie om Anna-Lisa. Den här boken gör en varm inombords och får en att inse att man kan vara lycklig med lite. Eli har en fantastisk förmåga att beskriva alla de antika möblerna och sakerna som förekommer i boken. Boken väcker nostalgi och en nyfikenhet på det gamla och antika.

Den handlar om Anna-Lisa och om att våga förverkliga sina drömmar. Hur Anna-Lisa efter sin sommar på luffen har kommit underfund med vad hon vill göra i sitt liv och hur hon förverkligar sin dröm om ett enkelt och problemfritt liv på landet.

Serien om Anna-Lisa är verkligen en mysig och varm feelgood-serie som är lättsmält att läsa och det är härligt att få följa med in i hennes värld.