Shantaram

Bok av Gregory David Roberts
Shantaram är en roman av Gregory David Roberts. Boken handlar om Lindsey, som är en dömd bankrånare från Australien som flytt från fängelset och tagit sig till Bombay i Indien. Här bygger han upp sitt nya liv. Han börjar att leva i slummen, där han knyter sitt livs viktigaste vänskapsband.
Vill du läsa en riktig tegelsten är detta rätt bok. En spännande bok där huvudkaraktären hamnar i ena situationen efter den andra. Mycket bra
I Bombay i Indien lär huvudkaraktären Lindsey känna människor från samhällets alla olika klasser. Han bor i de fattigaste delarna av Bombay och lär senare känna de allra rikaste. Boken ”Shantaram” beskriver Bombay och Indien på ett färgrikt och starkt sätt. Som läsare får man både tydliga miljöbeskrivningar som en förståelse för Indiens komplexa socio-ekonomiska situation. Det är en bok som gör att man som läsare verkligen vill resa till Indien och uppleva detta intressanta land!

Boken är väldigt spännande eftersom Lindseys liv är ett fullt av äventyr. Shantaram är skriven av Gregory David Roberts och boken bygger på flera händelser från författarens egna liv. Gregory David Roberts var, likt huvudkaraktären Lindsey, dömd brottsling i Australien som flydde landet till Indien på 1980-talet. Detta tycker jag gör boken än mer spännande att läsa eftersom så många händelse är inspirerade av författaren Gregory David Roberts egna liv.

Boken är inte den allra mest lättlästa och den består av många sidor. Samtidigt är det en bok som man kan lägga åt sidan ett tag, för att sedan återuppta när suget kommer tillbaka. Shantaram av Gregory David Roberts är en klassiker som är väl värd att läsa!
En av mina absoluta favoritböcker, jag fullkomligt ”försvann in i historien” när jag läste.
Personerna i boken och miljöerna som beskrivs, det känns verkligen som om jag är där i slummen och kan se allt och känna Bombays puls!
Jag ska snart läsa om den igen!
En absolut favorit! Huvudrollsinnehavaren är en man få flykt från ett fängelsestraff och som av en slump hamnar i Indien där han möter en indier som blir hans bästa vän. Ett möte mellan två olika personer från två olika världar. En bok byggd på verklig upplevelse och som skildrar det trots allt rika liv som finns i Bombays slum. Man kan nästan känna dofterna som beskrivs i boken och karaktärerna och livet i Indien beskrivs så detaljerat att det nästa är som man själv är där. Händelserna som inträffar och livet som karaktärerna är så lång ifrån det liv vi lever här att man ibland inte tror det kan vara sant.
En bok jag läst om fyra gånger och som har en egen särskild plats i min bokhylla!