Fröken Liljekonvalj

Bok av Kristin Emilsson
Är det verkligen så att gammal kärlek aldrig rostar? Liv har två barn men har nyligen separerat från barnens far. Hon köper sitt gamla barndomshem och träffar människor hon umgicks med som ung. Liv känner dock obehag och kan inte riktigt förstå varför hon får märkligt hotfulla meddelanden på mer en ett sätt. Men är verkligen allt hotfullt?.
4 utgåvor
Välj utgåva
Fröken LiljekonvaljSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177798224
Fröken LiljekonvaljSvenska - E-bok
ISBN: 9789178614554
Fröken LiljekonvaljSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178611430
Fröken LiljekonvaljSvenska - Pocket
ISBN: 9789178616282
Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson är av feelgoodgenre, men bjuder även på en hel del spänning.

Liv Sandell har flyttat från storstaden tillbaka till förorten där hon växte upp. Hon har till och med flyttat in i sitt gamla barndomshem, medan föräldrarna har flyttat till Marbella. Liv är nyskild och eftersom hennes barn tillbringar några veckor med sin pappa passar hon på att låta hantverkare renovera huset. Det går inte riktigt som hon har tänkt sig. Liv driver en livsstilsblogg och är mycket aktiv på Instagram. Flytten är delvis tänkt att bli en nystart, men… hon är inte välkommen tillbaka till förorten av alla…

Den här lilla boken är helt underbar! Den är alldeles lagom på flera sätt – spännande, snabbläst och mysig. Somliga skulle tycka att det var svårt att flytta tillbaka hem, medan andra finner det lätt. Liv tror att det ska vara enkelt och hon träffar såväl gamla skolkompisar som nya bekantskaper – precis så där som alla hemvändare kanske skulle vilja. Men berättelsen blir aldrig jolmig utan har sitt mått av spänning. Det är inte bara Liv som vill veta vad som hände Ida och vem det är som lämnar liljekonvaljer. Ett litet irriterande korrekturfel hittar jag, men det låter jag inte dra ner slutomdömet. Den här boken är perfekt semesterläsning.

Mitt omdöme blir det högsta.
En feel god med ganska krystad story. Lite för många sammanträffanden för att det ska kännas trovärdigt. Hyfsat underhållande medan man läser men glöms bort direkt den är slut.
En spännande feelgood bok som handlar om Liv. Liv flyttar tillbaka till sin barndomstad och då börjar det hända saker. Liv tampas med kärleksproblem och leker detektiv. Spännande!
En mysig bok som passar perfekt att läsa när höstmörkret smyger sig på. Jag gillar att författaren har lyckats hålla läsaren nyfiken och intresserad genom hela boken. Dock hade jag förväntat mig ett annat slut och blev aningens besviken.
Liv Sandell har en populär livsstilsblogg där hon varje dag delar med sig av sitt liv till sina många följare. Efter en skilsmässa känner hon att det är dags för en förändring. Hon flyttar från Stockholms innerstad till förorten Flädersta där hon börjar renovera sitt barndomshem. Till en början känns det ganska bra och det dyker upp både gamla och nya bekantskaper, till och med en gammal förälskelse.
Men mitt i allt bloggande och renoverande visar det sig snart att Livs närvaro och flytt till barndomsorten inte gillas av alla. Hon börjar få anonyma hot och snart känner hon sig förföljd även på riktigt. Vem är det som hotar henne och vad hände egentligen för snart tjugo år sedan när grannflickan hittades död vid badplatsen? Liv förstår att hon kanske har mer att göra med den historien än hon anat och att det finns någon därute som inte har glömt det...
Boken är en feelgood med lite mörker, svår att släppa innan den är slut.
Liv Sandell är van att dela med sig av sitt liv på sociala media i och med hennes blogg som når ut till flera tiotusen följare. I bloggen skriver hon om sitt liv, om sina tankar och sina känslor. Men att ha en stor blogg är inte alltid positivt och det får Liv erfara när hon väljer att överge sitt glamorösa liv i Stockholm. Liv är trött på storstadens puls och stress och bestämmer sig för att flytta tillbaka till förorten där hon är uppvuxen. I Flädersta ser Liv fram emot att återuppta kontakten med gamla vänner och även skapa nya vänskapsband. Men hennes återkomst är inte uppskattad av alla och mörka hemligheter från hennes barndom jagar henne, hemligheter om en ung flicka som förlorade livet.
Vem är det egentligen som lägger liljekonvaljer nedanför klippan? Och vem är den anonyma avsändaren till de hotfulla brev som lämnas i hennes brevlåda?

Fröken Liljekonvalj är en spännande blandning av roman och deckare, den bjuder både på spänning och härlig igenkänning. Kristin Emilsson lyckas fängsla läsaren redan från första sidan och man vill bara komma fram till slutet och få reda på vad som hände i Livs barndom. Kristin beskriver personer, miljöer och händelser på ett fantastiskt sätt som gör att det känns som om man är där och upplever allt.

Boken rekommenderas till de som gillar feelgood-romaner men som kanske är trött på alla rosa fluffiga moln. Denna blandar upp det hela med spänning och det gör det till en härlig mix.