Allt eller inget

Bok av Simona Ahrnstedt
Huvudpersoner är copywritern Lexia Vikander och den nytillträdde vd:n på reklambyrån där hon arbetar, Adam Nylund. Första gången de träffas är i baren, där en onykter Lexia gör bort sig utan att veta att det är hennes blivande chef hon träffar. Trots en pinsam start slår det gnistor om Lexia och Alex på kontoret.
Blev faktiskt överraskad av denna. Tänkte att romance inte var för mig. Brukar vara lite för lite handling o tankar för mig men tyckte denna var riktigt bra. Svår att lägga ifrån sig. Kärlek så klart, och om att våga stå upp för det man tror på.
Detta är den första boken jag läst av Simona Ahrnstedt, men definitivt inte den sista. Detta är nämligrn en av mina nya favoritböcker inom romance-kategorin. Det finns ett annat djup här som tilltalar mig och förutom att vara en härlig feelgood-roman så berörs olika teman. Lexia kämpar med orimliga kroppsideal och Adam med sin stökiga bakgrund och däremellan finns en passion mellan de två som är något utöver det vanliga. Jag älskar också att Adam står upp för kompanjonen Roy som hela tider uttrycker sig negativt kring kvinnors kroppar. Feminismen lyser starkt i denna bok. Dessutom gillar jag språket och att både Lexias och Adams perspektiv lyfts parallellt i storyn.
En härlig feel good roman som innehåller allt en sån bok ”ska” innehålla; kärlek, sex, vänskap...men också kroppspositivitet, vilket är ett uppskattat och välkommet inslag i en genre där alla ofta följer idealet.
En härlig och välskriven feelgoodroman!
Lättläst och lätt att leva sig in i såväl miljöerna som karaktarärerna. En bok som har allt en bra feelgoodroman skall ha.
Jag ville inte att boken skulle ta slut.
Så härligt med en bok som var så sprängfylld med kroppspositivism utan att för den skull låta det ta över.

Allt man förväntar sig av en romance finns också där! Sex, kärlek, missförstånd och intriger.

Det enda minuset jag kan tänka på är att kvinnan på omslaget inte matchar med hur jag tänker mig Lexia. Jag ser en betydligt kurvigare kvinna då det är så jag upplever henne i boken.
Svensk romance över förväntningarna. Har aldrig läst Ahrnstedt tidigare men det kommer bli fler! Känns väldigt nutida med passion och starka kvinnor.
En riktig feelgood bok. Lättläst, men spännande o man vill läsa fort o mer om Lexias och Alex spännande relation. Blir det kärlek?
Om man gillar feelgood och romance är det här en härlig och välskriven roman som jag verkligen rekommenderar. Det är uppfriskande med en svensk romanceförfattare eftersom det mesta på marknaden hittills varit amerikanskt eller brittiskt. Ahrnstedts hjältinnor väntar inte på drömprinsen, de är smarta, självständiga kvinnor som ser till att få det de vill ha - på arbetet och i sängen. Som genren mer än antyder handlar boken om romantik och det är den där svindlande förälskelsen man drömmer om, den man blir glad av att läsa om.
Lexia är copywriter på en reklambyrå där det svämmar över av mansgrisar.
Följ henne när hon möter honom med stort H. Adam. Det hon inte visste efter första kvällen på krogen med honom och några glas för mycket, var att han är nya VD:n.
Lexia kämpar mot sina kroppskomplex i en utseendefixerad värld.
Lexia är copywriter på en liten reklambyrå och älskar sitt arbete. Kanske inte alla sina kollegor, speciellt då Leo som är gift med Lexias plågoande från barndomen. Känslorna av att inte riktigt passa in i reklamvärlden, där alla kvinnor är pinnsmala och utseendefixerade, är även det något som plågar henne, då Lexia inte ser ut som alla de modeller hon arbetar med.

När vi först träffar Lexia sitter hon på en bar och deppar. För att trösta sig själv har hon druckit alldeles för många drinkar. Men så sätter sig den snyggaste mannen som hon någonsin sett bredvid henne. Kvällen slutar med att Lexia fyllekysser honom och kräks på hans skor. Kan det bli mer pinsamt? Svaret är: Ja. Dagen efter visar det sig att mysterie mannen är Lexias nya chef: Adam.

Jag gillade denna bok. Utöver den romanceberättelse som man kan förvänta sig av Simona Ahrnstedt, så tar boken även upp viktiga ämnen i dagens samhälle. Jämställdhet i arbetslivet, kroppshetsen för kvinnor, männs rätt att visa sig sårbara.

Karaktärerna känns levande, de har flera sidor som får dem att verka levande. Lexia så självsäker i vissa aspekter i livet, men så osäker i andra. Förhållandet till mamman hon älskar, men som hon önskar skulle vara mindre kritisk. Den beskyddande sida hon tar fram när det gäller bästa vännen Siri. Adams kamp mot sitt förflutna, alla känslor som han har förträngt i så många år, hans strävan efter att göra sin "fadersfigur" stolt.

En mycket bra bok, definitivt värd att läsa om man gillar romance.