Bländad

Bok av Petra Holst
Bländad är en klaustrofobisk och oavlåtligt spännande relationsroman om ondskan som finns mitt ibland oss, om kärlek och svek, och om faran i att låta sig bländas av dem som bara ger sken av att vilja gott. Liv bor med sin man Martin och sina 14-åriga tvillingdöttrar i en skånsk villaidyll. De kämpiga småbarnsåren är över och hon trivs med sitt arbete som lärare. Hon mår bra nu. Så får hon en ny granne i huset mittemot. Det visar sig vara Malena, Livs ungdomsvän. Det har gått många år sedan de sågs, många år sedan Julian. Liv har lagt det bakom sig, hon är starkare nu, vuxnare. Men trots att Liv försöker hålla avståndet förvandlas hon på nytt till en fluga som sprattlar i Malenas nät. Snart har den trygga vardagen fallit i bitar och det finns ingenstans dit Liv kan fly. Grannarna i kvarteret börjar undvika henne, i arbetet på skolan är hon på väg att tappa fotfästet och hon vet inte ens om hon kan lita på sin egen man. Det förflutna hinner ikapp henne, och medan Liv kämpar för att rädda sig själv och sin familj blir minnena från det fruktansvärda som hände under sista året på gymnasiet allt tydligare.
5 utgåvor
Välj utgåva
BländadSvenska - Pocket
ISBN: 9789175036236
BländadSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137146768
BländadSvenska - E-bok
ISBN: 9789137146775
BländadSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176513910
BländadSvenska - Inbunden
ISBN: 9789143014426
En ny granne flyttar in i området mittemot huset där Liv bor med sin man och deras två döttrar. Kvinnan som flyttar in är dock inte vem som helst utan Livs fd vän och klasskamrat Malena som hon gick i samma klass som i gymnasiet. Obehagliga minnen från skoltiden gör sig påminda och Liv har ingen som helst lust att återuppta bekantskapen med den påträngande Malena.
Malena har dock helt andra planer vilket börjar påverka Liv både på hemmaplan och på jobbet till den grad att både familjen och andra folk i hennes omgivning börjar tvivla på hennes förstånd. Vad var det egentligen som hände sista året i gymnasiet? Och vem behöver fiender när man kan ha en "vän" som Malena...