Den försvunna guldfisken (Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå, #2)

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen

Eleverna på Vingelskolan arbetar med Tema Havet när skolans bibliotekarie, Inga Blad, plötsligt upptäcker att hennes älskade guldfisk, Shakespeare, har blivit alldeles randig.

- Shakespeare är sjuk! ropar Inga förfärat.

Men är guldfisken verkligen sjuk eller har någon bytt ut honom? Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå har fått ett nytt uppdrag, och tillsammans med skolbarnen Klara och Otto får Tore fullt upp med att lösa det kluriga fallet.

Den försvunna guldfisken, skriven av Christina Olséni och Micke Hansen och illustrerad av Katarina Vintrafors, är en rolig deckare i skolmiljö.

CHRISTINA OLSÉNI & MICKE HANSEN, som har gjort sig kända för sina humoristiska deckare, skriver nu även för den yngre publiken. Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå är en ny deckarserie för barn i åldern 6 till 9 år. Böckerna, som har ett färgstarkt persongalleri och kännetecknas av kluriga deckargåtor och underfundig humor, utspelar sig på Vingelskolan, en mindre skola som ligger någonstans i Sverige.

KATARINA VINTRAFORS är en prisbelönt konstnär och illustratör med stor erfarenhet av barnböcker.

"Boken utmärker sig, framför allt, genom sin fyndiga humor, sitt finurliga språk och färgstarka personligheter med fantastiska namn. Den passar även utmärkt för högläsning." (Alan Pejkovic, BTJ)

Mindre

Eleverna på Vingelskolan arbetar med Tema Havet när skolans bibliotekarie, Inga Blad, plötsligt upptäcker att hennes älskade guldfisk, Shakespeare, har blivit alldeles... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Den försvunna guldfiskenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350391
Den försvunna guldfiskenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178350377
Den försvunna guldfisken, LjudbokSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350407
Den försvunna guldfiskenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178350384
Jag gillar boken väldigt mycket! Den är rolig och jag gillar att det är samma karaktärer som i första boken. Och namnen är ju fantastiska! Ann Sjovis som är mattant, Arja Moppinen som är en arg städerska och Stella Diagnoz som är skolsköterska osv. Jag tycker även att illustrationerna är väldigt fina. Det finns inget negativt med denna bok!
Jag tror boken passar alla barn som vill läsa en spännande men rolig bok!