Sista rånet

Pengar, pengar, pengar
Bok av Anders Adali
Under många år levde Anders Adali dubbelliv som bankrånare. På dagarna var han som vilken familjefar som helst, med småbarn och heltidsjobb, men på kvällarna satt han och detaljplanerade komplicerade värdetransportrån i mångmiljonklassen. I tio år klarade han sig utan att åka fast, men en vacker dag greps han i Stockholm och dömdes till sju års fängelse. Detta är berättelsen om det sista rånet. Boken ger oss unika inblickar i livet som kriminell. Vi får följa med bakom rubrikerna och ta del av hur ett värdetransportrån planeras och utförs, och läsa om hur Anders betraktar sig själv och sina livsval. "Aldrig tidigare har vi fått se verklighetens grova brottslighet i ett så avskalat och tydligt ljus." Jens Lapidus ANDERS ADALI föddes 1978 i Stockholm. Han är far till två underbara barn och arbetar i dag som programledare på TV3 och som konsult i säkerhetsbranschen. "Mycket intressant att få en beskrivning av ett brott från den andra sidan, rånaren själv." Eva Åström, Expressen
Under bokens gång får vi följa Anders Adali när han planerar och utför det han säger blir hans sista rån.
Efter att han klarat sig i tio år åker han till slut fast, för detta får han 7 års fängelse. Under tiden som han var aktiv bankrånare levde han dubbelliv; under dagarna jobbade han och levde ett vanligt svenssonliv som en familjefar. På kvällarna satt han och planerade rån och funderade alltid ut olika inbrott vilket som ger mest pengar med minst risk.

Detta är en spännande bok som ger en inblick i hur Anders har planerat och utfört ett rån. Allt från hur han började planera till hur han utförde dem. Måste ge Anders att han är mycket smart man.
Det var svårt att lägga ifrån boken och sluta läsa då man bara ville veta hur det skulle gå.