Daughter of Smoke and Bone, #2

Blod och stjärnstoft

Days of Blood and Starlight
Bok av Laini Taylor
En andlöst spännande fortsättning på Mörk ängel I fortsättningen på Mörk ängel måste Karou bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämnas sitt folk. Fylld av skönhet och omöjlig kärlek, hemligheter och svåra val, berättar Blod & stjärnstoft historien om Karou och Akiva. De befinner sig på varsin sida i ett urgammalt krig som nu vaknar till liv igen och Karou måste bygga upp en monsterarmé i ett land som består av blod och stjärnstoft. Ges ut på samma förlag som Twilight. Universal har köpt filmrättigheterna Rättigheterna är sålda till 32 länder. New York Times bestseller. "Väl utfört med minnesvärda karaktärer och språkliga vändningar." - Kirkus Reviews
Jag gillade första delen extremt mycket och den här fortsätter i stort sett där den slutade.

Jag upplever att den ibland har ett lite ojämnt tempo. Vissa passager så är det full fart och högt tempo och sedan händer nästan ingenting eller det är väldigt tråkigt det som händer.

Oavsett så tycker jag mycket om boken och att vi får fortsätta följa Karous och Akivas kamp för sina folks framtid. I båda böckerna är det väldigt intressant miljöer, först var det Prag och nu är det Marocko, och det är platser som normalt sett inte är i fokus i ungdomsböcker.

Karou är även en karaktär som man känner med och som man vill att det ska gå bra för.