Julia och Jack

Anna Lönnqvist

Kärleksresan till New York skulle bli fantastisk och Julia hade sett fram emot den länge. Men något som hon inte hade räknat med var att de skulle stöta på hennes ex Jack. Något väcks hos Julia och hon inser att hon kanske inte lever det liv som hon har drömt om.

4 utgåvor
Välj utgåva
Julia och JackSvenska - Pocket
ISBN: 9789177990024
Julia och JackSvenska - Pocket
ISBN: 9789177990710
Julia och JackSvenska - E-bok
ISBN: 9789177990031
Julia och JackSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177990857
En riktig "må bra"-bok, som dessutom fick priset som Årets feelgood 2019. Berättelsen tar sin början med en weekend i New York då Julia umgås med sitt livs kärlek. När Julias expojkvän dyker upp från ingenstans hettar det till. Genast förstår man att det kommer att uppstå en konflikt. Julias syster får samtidigt ett brev som innehåller en hemlighet som hon vägrar avslöja. I den här boken är det många relationer som skaver mot varandra och det är spännande att se var det hela ska sluta. Själva storyn är bra uppbyggd och karaktärerna blir till riktiga personer. Det handlar om de stora frågorna som bestämmer en människas öde. Perfekt för den som vill hitta en kärlekshistoria som både är spännande och bär på en mysig feelgood-känsla.
Anna fick utmärkelsen för bästa feelgood 2019 med denna bok och den var verkligen välförtjänt. Boken är uppdelad i relativt korta kapitel och har ett språk som är både härligt och lätt att läsa, något som gör att man har svårt för att lägga ifrån sig boken.

Julia och Jack handlar om livet, om kärlek och om drömmar. När man tror att man lever det liv som man vill leva men när det förflutna gör sig påmind och man inser att drömmarna vill något annat. Att det trots allt finns känslor kvar under ytan.
Jag gillade delar av den här boken, framförallt karaktärerna i den. Sen finns det saker jag inte gillar lika mycket, som till exempel att Julia och Rickard är tillsammans trots att han är gift (vilket man får veta relativt tidigt i berättelsen, så ingen spoiler). En annan sak är att jag skulle ha velat att den var längre, för mysteriet med brevet och hur det utspelas blev lite för kortfattat. Jag hade velat veta mer om vad som händer kring det och senare efter hur boken slutar. Boken är relativt förutsägbar hur den ska sluta när det kommer till kärleksbiten, men det är inte på ett dåligt sätt. En helt okej feelgoodbok.
Julia och Jack är en underbar bok, men vissa händelser och vissa problem tycker jag är onödiga. Jag gillar verkligen kärleken i boken, det är kärleken som jag främst vill hylla då den är fylld med passion och igenkänning. Julias problem är vardagliga (kanske inte allt, men mycket!) och jag tycker om karaktärsdjupet i boken. Vissa problem och vissa händelser (till exempel om Agnes och Minna) kändes oviktiga till bokens ursprungliga handling och jag ville egentligen bara komma förbi de sidorna.

Trots de ovikta delarna njöt jag av boken, det är verkligen en sån typisk feelgood som aldrig kan gå fel. Dessutom fastnade jag verkligen för karaktärerna och jag gillar hur Anna Lönnqvist har jobbat med relationerna i boken.