Stella och kyrkogården

Bok av Jerker Hultén

Stella blir påkörd av en bil och dör. När hon vaknar upp befinner hon sig på den gamla kyrkogården på andra sidan av staden. Hon vill därifrån - direkt. Men kyrkogården vill inte låta henne gå. Dessutom får hon reda på att olyckan inte var en olycka, men det var Stellas mamma som var måltavlan.

2 utgåvor
Välj utgåva
Stella och kyrkogårdenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175778822
Stella och kyrkogårdenSvenska - E-bok
ISBN: 9789175778884
Efter en olycka hamnar Stella på kyrkogården - som död och hon är allt annat än nöjd med sin nya tillvaro. Hon har bråkat med sin mamma och så vill hon inte lämna henne, dessutom får hon reda på att olyckan inte alls var en olycka.

Stämningen gestaltas på ett målande vis och som läsare blir handlingen oerhört visuell. Som läsare ser man allt tydligt. Tonen i den här boken är allvarligare än de flesta andra i den här ålderskategorin av böcker (9-12 år), men här fokuseras det på sådant som inte är lika trevligt så som mord på barn, lönnmördare och spöken som kan förvandla själar till fåglar för all framtid. Så en rekommendation är du inte är yngre än 9 år då vissa passager är riktigt obehagliga.

Det som särskilt imponerar på mig är det målande språket och som gör att jag som läsare verkligen känner med Stella - i alla hennes känslostormar.