Hästkrafter

Hestekrafter
Bok av Lars Mytting
"Rolig läsning!" Expressen På Erik Fyksensomsorgsfullt renoverade bensinstation från sextiotalet har tiden stannat. Här står bilen i centrum, här säljs ingen korv. Och livet bland V8-motorerna kunde ha fortsatt i jämn lunk. Men planerna på att dra om den närliggande vägen så att den inte längre passerar Eriks station ställer allt på ända. Han kastas in i ensam kamp - mot moderniseringskrafterna, bygdens män och demoner från det förflutna. Erik tänker inte sälja i första taget. För Norges sista Mobil-mack är inte bara en radda bensinpumpar och en verkstad. Den är ett fridlyst minnesmärke över förlorad kärlek - över henne som riksvägen tog. "Mytting är framför allt humorist, men ingen sorglös sådan, döden kan alltid dyka upp bakom nästa kurva. Han framträder som en landsbygdens vemodige gyckelmakare, på samma estrad som Mikael Niemi, för att ta ett svenskt exempel." Svenska Dagbladet "Norske Lars Myttings debutroman Hästkrafter är en välskriven historia om en hotande personlig tragedi, men det är också en öm kärleksförklaring till det där fyrhjulsdrivna djuret vi kallar bil." Helsingborgs Dagblad "Hästkrafter är oemotståndlig läsning." Transportarbetaren Lars Mytting har bl.a. arbetat som musikjournalist och förlagsredaktör. Han är självlärd jaguarmekaniker och högtalarkonstruktör och bor utanför Oslo med fru, två barn och tre bilar.
4 utgåvor
Välj utgåva
HästkrafterSvenska - Pocket
ISBN: 9789175036403
HästkrafterSvenska - Pocket
ISBN: 9789170015380
HestekrefterNorska - Pocket
ISBN: 9788205366787
HestekrefterNorska - E-bok
ISBN: 9788205401600
Mytting är en fantastisk berättare och har ett språkbruk som berör,hans böcker har den där effekten att man blir lite sorgsen när boken tar slut bara för att det är så bra.

Hästkrafter utspelar sig i ett samhälle där bensinmacken är en naturlig träffpunkt.Här är befolkningen beroende av bilen.Erik, huvudpersonen står stadigt i bygdens mylla.Macken är hans liv liksom bilar.Jag kan inget om bilar själv men Mytting fick mig att känna att bilen kan vara ett magiskt väsen och när jag läste boken kände jag mig som en briljant bilmekaniker som verkligen älskade motorer.

Det är också en berättelse om en glesbygd som är i förvandling där krafter pockar på förnyelse medans andra vill ha kvar tryggheten i en konformistisk byggd där det är tryggt att allt är precis som det alltid varit.Det finns ljuv förälskelse men också sorg .

För mig har Mytting blivit en ny favorit!