När Tomtarna vaknar

Bok av Lena Hultgren
I den här boken, som du får lyssna på eller läsa själv, får du veta vad en speciell tomtefamilj gör när de vaknar efter julen. Berättelsen är skriven på rim och innehåller en otrolig och rolig blandning av gammalt och nytt. Därför finns det ord och uttryck som den vuxna kan förklara för barnet som lyssnar. Illustrationerna är gjorda av Sara N Bergman. Hennes bilder är målande, beskrivande, fantasifulla och humoristiska med mängder av små överraskande detaljer. Författaren Lena Hultgren har fått Svenska Akademiens pris för Läsgåvan, en serie läseböcker om den lilla figuren Mini. Hon har också fått SKAPS musikpris samt Sveriges Läromedelsförfattares Förbunds pris Lärkan. Lena skriver både verklighetsnära och fantasifulla böcker som ger läsglädje samtidigt som de väcker känslor av olika slag.  
Jag som älskar rim föll så klart pladask för denna mysiga bok. Det finns vissa klassiker som hör till julen och jag tycker denna passar in bland dom. Båda bonusbarnen läste den själva och gillade den de också.
En bok som passar perfekt så här i juletid
Jag gillar boken! Det är en väldigt mysig bok, jättefina illustrationer och jag gillar att boken är på rim. Det är en bra handling med att spekulera runt vad Tomten gör när han inte delar ut paket. Jag gillar verkligen den här boken! Det enda minuset är storleken på boken. Den är lite för bred känns det som och om en förälder vill läsa i sängen för sina barn tror jag att det skulle vara ganska svårt. Men handling och illustrationer älskar jag!