Vinet & Maten

Bok av Michel Jamais
I Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet presenterar vinexperten Michel Jamais en metodik för hur man kan skapa magiska smakkombinationer med mat och vin. Han beskriver grundsmakerna och hur de reagerar med varandra såväl som hur tillagning, textur och råvaror påverkar vinet. Här finns även ett kapital med maträtter och matchande vin.
Att välja rätt vin till maten är en hel vetenskap, men det behöver faktiskt inte vara så krångligt. Om man har en grundläggande förståelse för de olika smakerna och hur de reagerar med varandra blir det mycket lättare. Författaren går på ett lättförståeligt sätt igenom om hur man kan skapa fantastiska smakkombinationer med vin och mat. Boken består av konkreta tips om råvaror, grundläggande smaker, tillagningsätt och konsistenser. Resultatet är en praktisk handbok för alla som vill njuta mer av mat och vin.

Michel är en av Sveriges främsta vinkännare och det märks att han har erfarenhet att lära ut. Denna bok är väldigt pedagogisk och enkel att följa. Han har en mycket bred kunskap om mat och dryck och det är en fröjd att ta del av den. Jag har bara positiva saker att säga om denna bok.