Moonlocket

Bok av Peter Bunzl
Äventyret och mysterierna fortsätter! Läs uppföljaren till den prisbelönta och hyllade Kugghjärtat av Peter Bunzl! Ingen kan fly sitt förflutna ... Olycksbådande moln förmörkar Lilys och Roberts sommar när den förrymda brottslingen Ruter Knekt dyker upp. Han är på jakt efter den mystiska månberlocken - men det är inte allt han är ute efter... Mörka hemligheter ur det förflutna gör Robert till en bricka i Ruter Knekts grymma spel. Med Lily och den mekaniska räven Malkin vid sin sida är Robert plötsligt del av en livsfarlig lek. För att inte falla offer för Ruter Knekts nästa drag måste de hela tiden ligga steget före. Peter Bunzl är författare, filmskapare och animerare. Han har bl.a. animerat BAFTA-prisade barnprogram. Han bor i London och skriver för närvarande på den fjärde boken i serien om Lily och Robert. Både Kugghjärtat och Månberlocken har nominerats och vunnit en mängd priser. Nu senaste tilldelades Kugghjärtat Awsome Book Award och Månberlocken The Books Are My Bag Readers Award.
Månberlocken 4/5
Av Peter Bunzl

Andra boken i serien om Hartmans magiska värld.
Robert saknar sin pappa och vid ett besök i det utbrända urmakeriet tycker han sig se pappan inne i den förstörda byggnaden. Eller är det någon annan? Var finns hans mamma...?

För tillfället bor Robert hos familjen Hartman. Professorn får i uppdrag, att laga drottningens mekanimal Elefhantas, och reser till London. Ungdomarna hamnar åter igen i problem och blir jagade..av en förrymd brottsling

Boken har ett växande tempo som skapar ett lässug av sällan skådat slag. En riktigt bladvändare. Riktigt överraskande är händelserna i boken.