Konsten att sova

Bok av Helena Kubicek Boye
Denna faktabok tar upp sömnproblem från olika synvinklar. Vad det kan bero på att du sover dåligt och vad du själv kan göra. När du behöver ta hjälp utifrån och vad som händer med din kropp vid för lite sömn. Boken kan du läsa från pärm till pärm eller ha som uppslagsbok.
Den här faktaboken tar upp olika sömnproblem som många kan känna igen sig i, ett problem som tycks vara väldigt vanligt i Sverige i dag. Vi stressar ofta mycket i dagens samhälle, sover för litet och vilar sällan upp oss som vi bör.

Boken tar upp lite allmänt om sömnen, varför vi behöver sova och om olika vanliga sömnproblem. Tips om vad du kan göra åt dina sömnproblem och mycket mer.

Vissa är morgonpigga, lägger sig gärna tidigt, och andra tvärtom. Hur kommer det sig?

Vad är det som egentligen orsakar sömnproblem? Det beror ofta på stress, psykiska och fysiska orsaker. Ditt livsmönster kan ha förändrats, du har blivit av med ditt jobb, någon anhörig dött eller att du genomgått en skilsmässa. Då brukar sömnen oftast rubbas.

Vilka konsekvenser kan det leda till om du sover för lite? Vad kan du göra åt det själv? När behöver du ta hjälp?

En mycket läsvärd bok om sömnproblem, du kan ha den som en uppslagsbok vid nattbordet eller läsa från pärm till pärm. Du lär säkert hitta något som är viktigt för dig att veta.