Elon Musk : Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid

Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future
Bok av Ashlee Vance
Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future ger läsaren både en auktoriserad och upplyst inblick i det extraordinära livet hos en av Silicon Valleys mest eftertraktade entreprenörer och innovatörer, Elon Musk. Boken delar med sig av Musks idéer och tankar om framtiden, hans uppväxt i Sydafrika och hans enastående företagande.
Boken var intressant men ger en sammansatt ganska positiv bild av honom, som en riktig doer och hur häftig han är. Och romantiseringen av hur dåligt man behandlar anställda utan rimliga arbetsvillkor, att det är ända sättet att få nåt gjort. Det är lite fult.

Bilden av Musk har för övrigt kommit på skam på sistone, när man förstått vad han är för en typ.
Elon Musk är entreprenören och innovatören av SpaceX, Tesla och SolarCity som sålde PayPal för cirka 1 miljard dollar. Ashlee Vance har i denna bok, Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future, fångat allt vad det innebär att vara Elon Musk, från hans uppväxt i Sydafrika till hans tankar och idéer om en framtid tillsammans med robotar. Vance använder Musks berättelse för att utforska en av vår tids mest pressande frågor: kan denna nation av uppfinnare och innovatörer som har lett den moderna världen fortfarande bära vårt samhälle framåt?

Musk föddes till en sydafrikansk far och en kanadensisk mor. Han visade en tidig talang för datorer och entreprenörskap då han skapade ett TV-spel och sålde det till ett magasin redan som 12-åring. Han lämnade Sydafrika efter att ha fått ett kanadensiskt pass för att studera på universitet i Ontario.

Musk var länge övertygad att mänskligheten skulle behöva mer än en planet för att kunna överleva som art. Detta ledde till hans missnöje med de extrema kostnaderna som kom med raketuppskjutning, vilket gjorde att han grundade SpaceX. Med SpaceX lyckades han under 2018 skjuta upp en raket i rymden för endast en tredjedel av den genomsnittliga kostnaden.

Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future berättar för läsaren om en av den moderna tidens mest utomordentliga individer, hur Elon Musk blev framgångsrik och vad som driver honom att fortsätta uppfinna, förbättra och förnya dagens teknologi. Boken är baserad på flertalet intervjuer med Musk och hans närmaste vänner och kollegor som författaren Ashlee Vance utförde på egen hand. Musk hade dock ingen kontroll över vad som kom med i boken och vad som inte kom med. Detta är en extremt intressant bok som öppnar läsarens ögon för hur vår framtid kan komma att se ut.