Château Vadå

Bok av Mats-Eric Nilsson

I boken Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin granskar journalisten Mats-Eric Nilsson vinbranschen. Författaren berättar hur vinproducenter världen över fuskar med produktionen och använder täckmantlar för att komma undan med det. Denna bok tar upp vad vinet egentligen innehåller och vad som pågår bakom de fina kulisserna.

3 utgåvor
Välj utgåva
Chateau vadå: Det okända fusket med ditt vinSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177750062
Chateau vadåSvenska - E-bok
ISBN: 9789174418538
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vinSvenska - Pocket
ISBN: 9789177750963
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin av författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson skildrar det utbredda fusket med viner. Boken är en riktig ögonöppnare som kritiskt granskar vinbranschen.

Mats-Eric Nilsson har tidigare arbetat som redaktionschef på Svenska Dagbladet, men han blev känd för den svenska massan med boken Den hemlige kocken: det okända fusket med maten på din tallrik. Den boken skildrade det utbredda matfusket. Chateau vadå är en fristående uppföljare till succéboken, men denna gång vrids blicken mot vinindustrin. För konsumenter är det ganska svårt att förstå vad vin faktiskt består av mer än vinddruvor. Istället lyfter vinproducenterna fram information om jorden där de odlas och klimatet. Författaren vill en gång för alla ge konsumenterna en inblick i vad som sker bakom kulisserna och ta reda på vad som faktiskt finns i drycken.

Boken är kritisk till en bransch som av någon anledning sluppit undan de kritiska rösterna. Kanske beror det på att vin är en så pass komplex produkt vilket gör det svårt för de flesta konsumenter att förstå sig på det. Denna bok är dock både pedagogisk och informativ. Den är otroligt välskriven och jag gillar framför allt listan med tips i slutet. Rekommenderar varmt denna bok!