När alla klockor stannat

Ninni Schulman

Det här är bok nummer sex i Hagforsserien. Vid premiären av årets bygdespel vid hembygdsgården försvinner en av de medverkande i spelet. Efter några dagar hittas den försvunna skådespelarens kropp i en älv. Inte långt efter det påträffas ännu en död kropp av en ung man som också var med i bygdespelet. Har dessa två mord något samband?.

6 utgåvor
Välj utgåva
När alla klockor stannatSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137150789
När alla klockor stannatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472613
När alla klockor stannatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174334388
När alla klockor stannatSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178272433
När alla klockor stannatSvenska - E-bok
ISBN: 9789137150796
När alla klockor stannatSvenska - Pocket
ISBN: 9789137156583
När klockorna stannat av Ninni Schulman
..........................................................................

Det här är sjätte delen om journalisten Magdalena Hansson. Precis som de tidigare delarna i den här serien så är denna lättläst och om man som jag är värmlänning, så känns omgivningarna bekanta och hemtama.

Boken utspelar sig i Ekshärad med omnejd och i hembygdsgården ska årets bygdespel sättas upp. Dagarna innan premiären försvinner en av skådespelarna. Hon hittas dränkt i Klarälven ett par dagar efter sitt försvinnande. Strax därefter blir en ung man skjuten, även han har koppling till bygdespelet. Har morden med bygdespelets innehåll att göra? Är Johan Tinglöfs förbannelse sann? Poliserna Petra och Christer måste nu reda ut varför dessa grymma mord har skett och hitta den skyldige innan något mer inträffar.

Boken är välskriven och spänningskurvan byggs upp i bokens handling. Jag tycker om böcker som inte är förutsägbara och det är inte denna. Ibland blir det dock lite stiltje i partierna där Magdalena är huvudperson. Det känns som om polisen Petra har blivit den egentliga huvudpersonen i denna bok och det är genom hennes driv som vi får följa mordutredningen.

Schulman bygger handlingen bra och plockar upp historien om Johan Tinglöf och hans klocka på ett naturligt sätt. Partierna där klockuret förekommer är riktigt spännande.

Jag rekommenderar varmt den här boken.
När alla klockor stannat av Ninni Schulman
..........................................
Denna bok är del sex i Ninni Schulmans Hagforsserie om journalisten Magdalena Hansson.
Denna är bra, som alla Ninnis böcker innan, men jag måste vara ärlig och säga att jag förväntade mig mer. Känns lite utdragen med sina 470 sidor. Den är självklart spännande och välskriven, författaren tar upp ett viktigt ämne här, och det är psykisk ohälsa.
Stundvis känns den lite seg för mig. Saknar Magdalenas driv genom hela boken. Jag blir på nåt sätt sänkt av hur Magdalena mår, därför känns det kanske som om det inte finns nåt stort engagemang kring mordutredningen.
Vissa delar var riktigt rysliga , tex delar med den gamla golvuret och historien om Johan Tinglöf.
Bra språk, målande miljöbeskrivningar, brotten var trovärdiga.
Spännande med rätt blandning av vardagslivet och deckargåta. ................................................