När alla klockor stannat

Bok av Ninni Schulman
Det här är bok nummer sex i Hagforsserien. Vid premiären av årets bygdespel vid hembygdsgården försvinner en av de medverkande i spelet. Efter några dagar hittas den försvunna skådespelarens kropp i en älv. Inte långt efter det påträffas ännu en död kropp av en ung man som också var med i bygdespelet. Har dessa två mord något samband?.
Detta är den sjätte boken i den populära Hagforsserien! När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärads hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon dränkt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.
Han är dessvärre inte den sista som mister livet..

De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssätten är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slå till igen.
Mystiken kring legenden om urmakaren ger krydda till historien och faktumet att ett antikt, gammalt urverk, som har varit ur funktion i massor med år, plötsligt slår när mördaren tillfångatar varje offer kan inte förklaras...

Jag gillar verkligen karaktärerna i boken. Dom är mänskliga och får mycket utrymme.
Det känns också bra att man tar upp ett så viktigt ämne som psykisk ohälsa då Magdalena är sjuk.
När morden är lösta är boken inte slut utan man får då följa karaktärerna lite till.
Ovanligt och ett klart plus.

Jag gillar verkligen denna bok!
Den har ett högt tempo rakt igenom och det är omöjligt att lista ut vem mördaren är. Otroligt spännande och bra.
Vill du läsa en riktigt bra kriminalroman, läs denna! 😉
Ninni Schulman skriver alltid bra deckare med en psykologisk touch. Nu har även jag läst den sjätte delen i Hagforsserien, När alla klockor stannat.

Det ska bli bygdespel i den lilla värmländska byhålan, men en av skådespelarna försvinner. Efter några dagar hittas hon mördad. Strax därpå skjuts en annan av skådespelarna. Är det urmakaren Johan Tinglöfs förbannelse som har drabbat dem? Pjäsen handlar ju om honom. Poliserna Christer Berglund och Petra Wilander jobbar med fallet. Journalisten Magdalena Hansson bevakar det lite vid sidan av, hon mår inte riktigt bra. Och hur mår egentligen Christers fru?

Det är lite väl mycket relationer i boken. Men i och för sig, i en deckare med psykologisk touch hör såna teman kanske mer hemma. Det går snabbt att läsa boken och den är spännande och otäck redan från början. Jag gillar idén med att mixa en gammal spökhistoria med mer verklighetstrogna fall. Det jag gillar lite mindre är att varenda kotte verkar ha problem… Visst är det OK att skildra mänskliga människor, men… finns det inga såna som mår bra eller i vart fall hyfsat? Vidare hittar jag några fel som en duktig lektör borde ha upptäckt, till exempel ett felaktigt namn på ett läkemedel och ett grammatiskt fel.

Nåja, summa summarum är boken både bra och spännande, för mycket relationer och irriterande fel till trots. Jag lyckas inte lista ut vem som är mördaren, men jag gissar och jag gissar fel. Det är bra.

Mitt omdöme blir högt.
Mitt första möte med Hagforsserien och jag är direkt sugen på fler! Berättelsen inleds med ett mord på en av skådespelarna i byns bygdespel bara några dagar innan premiären. Polisen är förbryllad över vad som händer då det inte slutar här.... Den här mysrysliga och spännande historien vandrar genom olika händelser och nutid vävs samman med dåtid på ett skickligt sätt. Jag kunde inte lägga den ifrån mig!
När klockorna stannat av Ninni Schulman
..........................................................................

Det här är sjätte delen om journalisten Magdalena Hansson. Precis som de tidigare delarna i den här serien så är denna lättläst och om man som jag är värmlänning, så känns omgivningarna bekanta och hemtama.

Boken utspelar sig i Ekshärad med omnejd och i hembygdsgården ska årets bygdespel sättas upp. Dagarna innan premiären försvinner en av skådespelarna. Hon hittas dränkt i Klarälven ett par dagar efter sitt försvinnande. Strax därefter blir en ung man skjuten, även han har koppling till bygdespelet. Har morden med bygdespelets innehåll att göra? Är Johan Tinglöfs förbannelse sann? Poliserna Petra och Christer måste nu reda ut varför dessa grymma mord har skett och hitta den skyldige innan något mer inträffar.

Boken är välskriven och spänningskurvan byggs upp i bokens handling. Jag tycker om böcker som inte är förutsägbara och det är inte denna. Ibland blir det dock lite stiltje i partierna där Magdalena är huvudperson. Det känns som om polisen Petra har blivit den egentliga huvudpersonen i denna bok och det är genom hennes driv som vi får följa mordutredningen.

Schulman bygger handlingen bra och plockar upp historien om Johan Tinglöf och hans klocka på ett naturligt sätt. Partierna där klockuret förekommer är riktigt spännande.

Jag rekommenderar varmt den här boken.
När alla klockor stannat av Ninni Schulman
..........................................
Denna bok är del sex i Ninni Schulmans Hagforsserie om journalisten Magdalena Hansson.
Denna är bra, som alla Ninnis böcker innan, men jag måste vara ärlig och säga att jag förväntade mig mer. Känns lite utdragen med sina 470 sidor. Den är självklart spännande och välskriven, författaren tar upp ett viktigt ämne här, och det är psykisk ohälsa.
Stundvis känns den lite seg för mig. Saknar Magdalenas driv genom hela boken. Jag blir på nåt sätt sänkt av hur Magdalena mår, därför känns det kanske som om det inte finns nåt stort engagemang kring mordutredningen.
Vissa delar var riktigt rysliga , tex delar med den gamla golvuret och historien om Johan Tinglöf.
Bra språk, målande miljöbeskrivningar, brotten var trovärdiga.
Spännande med rätt blandning av vardagslivet och deckargåta. ................................................