En rackarunge

Bok av Ester Blenda Nordström
Trettonåriga Ann-Mari är föräldralös. Hon har en moster som hon står nära och som hon älskar. Under ett års tid får Ann-Mari bo hos en prästfamilj som ska fostra och försöka få fason på henne. Ann-Mari har ett hett temperament, ett gott hjärta och vill aldrig något ont. Ändå brukar det gå galet när Ann-Mari far fram.
3 utgåvor
Välj utgåva
En rackarungeSvenska - Pocket
ISBN: 9789177425038
En rackarungeSvenska - E-bok
ISBN: 9789177425199
En rackarungeSvenska - E-bok
ISBN: 9788726153545
I den här boken får vi följa trettonåriga Ann-Mari Lindelöf under en sommar. Ann-Mari har hett temperament, hon skiftar snabbt mellan olika känslotillstånd, hon är impulsiv och påhittig. Det är mycket som går galet när Ann-Mari är i farten. Men det finns mycket gott i Ann-Mari, hon bjuder hjonen på fattighuset på kaffe, blir vän med en mördare och ordnar en cirkusföreställning.

Ann-Mari kan sägas vara en föregångare till Pippi Långstrump. Det finns mycket likheter dem emellan, liksom Pippi ställer sig Ann-Mari på hästryggen och rider runt, och precis som Pippi förstår hon inte när hon har uppfört sig illa.

Boken är till stor del baserad på Ester Blenda Nordströms egen barndom. Det är en rolig och varm berättelse om att växa upp. En bok jag varmt rekommenderar!