Sjöbodsblues

Bok av Sara H. Olsson
Ellen Westman längtar efter ett liv vid havet. Till sin glädje får hon låna sin exmans hus i Tradviken. Snart inser hon att området är charmigt, men fruktansvärt tråkigt. Här bor även Birgitta, Tess och Signe. Berättelsen handlar om hur fyra kvinnor i olika åldrar möts i det lilla kustsamhället.
5 utgåvor
Välj utgåva
SjöbodsbluesSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178352012
SjöbodsbluesSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178352050
SjöbodsbluesSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178352067
SjöbodsbluesSvenska - Pocket
ISBN: 9789178352036
SjöbodsbluesSvenska - E-bok
ISBN: 9789178352029
En väldigt jordnära bok med vacker natur i. Både tragisk, känslig o rolig på många sätt. Välskriven o lättläst o underhållande.
Välkommen till Tradviken - semesterpärlan för den som vill ha 100% lugn & ro.
Ellen får låna en sommarstuga av sin exman, som ligger mitt i Tradviken. Det blir dock rakt emot vad hon förväntat sig. Inte ens ett snabbköp finns på orten. Hon saknar sin dotter och faktiskt även exmannen.
I Tradviken bor Birgitta som blev Fröken Sverige år 1983, men som nu brottas med svår ångest och har fobi mot människor. Hennes skräck är att vara tvungen att gå ut till brevlådan och hämta de brev som kommer varje månad. Vem är avsändaren och varför gör de henne så rädd?
Vi möter också unga Tess som lever för dagen med sin gamla 85-åriga väninna Signe. Signe som kämpar med sin trasiga dammsugare och för att stoppa moderniseringen av Tradviken. När det börjar planeras för renovering av sjöbodarna i hamnen står Tess och Signe för sitt livs utmaning.

Feelgood när den är som bäst! Sara kan verkligen skriva på ett lättsamt, humoristiskt och obekymrat sätt. Hög igenkänningsfaktor i många delar. Karaktärerna i boken är helt ljuvliga. Så olika men ändå sammankopplas deras öden och skapar en gemenskap, som det ofta blir på små orter. En riktig mysbok helt enkelt. Jag ser fram emot att läsa nästa del om Tradviken
En ny serie av Sara H Olsson. Historien utspelas i Tradviken där meningarna går isär om det ska vara som namnet tyder, tradigt. Eller bli en turistmagnet. Vissa vildkatt allt ska vara som det alltid varit. Goran däremot har stora planer. Mitt i detta kommer Ellen som är på semester. Hon tror hon kommer till ett partyställe och kommer istället till sömniga Tradviken. Ellen blir en frisk fläkt men lyckas hon få med sig folkskygga fd fröken Sverige Birgitta?
En underhållande bok. Inga djupare historier men läsvärd.
Den mötte inte mina förväntningar till fullo, men vilket jäkla slut. Jag är chockad. Det var väldigt oväntat. Man kände igen de lätt skruvade karaktärerna som Sara även hade i sina tidigare böcker. Det är definitivt en serie jag kommer att följa.
I Sjöbodsblues får vi följa fyra kvinnor som på det ena än det andra sättet stöter ihop med varandra i i den charmiga kustbyn Tradviken. Här har Ellen lånat sin exmans sommarstuga och kommer snart att inse att det inte händer mycket i tradiga Tradviken. Ändå har platsen en viss charm och Ellen får den efterlängtade semestervila hon verkligen behövt!
Tess och Signe är bästa kompisar trots sin stora åldersskillnad på en så där sextio år och strider hårt då man vill expandera lugna Tradviken att bli en eftertraktad semester idyll, vilket inte klingar väl hos invånarna.
Ensam i sitt hus sitter Birgitta och kämpar med en långvarig depression efter en lång modellkarriär och en uppslitande skilsmässa. Ska hon våga öppna när både en och två och tre kvinnor plötsligt knackar på hennes dörr?

I den här boken känns det verkligen som om jag som läsare är på semester i Tradviken. Karaktärerna är genuina och älskvärda, deras historier rörande och bitvis tragiska. Det är en varm och kärleksfull feelgoodroman av toppbetyg! Lättläst och fartfylld med vardagsdilemman, och jag ville verkligen inte att den skulle ta slut!
Ett sommar-läs-måste!
En lättsam sommarfeelgood som utspelar sig på västkusten i en fiktiv liten ort utanför Laholm, som jag gärna skulle bo i.
Vi får följa fyra väldigt olika kvinnor (olika åldrar och bakgrunder) och deras historier och så småningom hur de lär känna varandra och även sig själva. Det är stora känslor, mycket sommarkänsla och gemenskap på gott och ont - perfekt läsning i hängmattan.
En härlig feelgood, perfekt sommarläsning som gör en glad. Och jag som bott i kommunen älskade att boken utspelade sig i Laholm och den fiktiva byn Tradviken. Sara väver fint samman 4 kvinnors liv i den tråkiga men charmiga sommarbyn Tradviken. Humor, bitterhet, kärlek och ren livslust gör boken till en skön feelgood. Och läser du denna bok kommer du inte kunna låta bli att läsa nästa del i serien. Jag längtar efter att få läsa mer om Tradviken och dess kvinnor.