Sjöbodsblues

Sara H. Olsson

Ellen Westman längtar efter ett liv vid havet. Till sin glädje får hon låna sin exmans hus i Tradviken. Snart inser hon att området är charmigt, men fruktansvärt tråkigt. Här bor även Birgitta, Tess och Signe. Berättelsen handlar om hur fyra kvinnor i olika åldrar möts i det lilla kustsamhället.

5 utgåvor
Välj utgåva
SjöbodsbluesSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178352012
SjöbodsbluesSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178352050
SjöbodsbluesSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178352067
SjöbodsbluesSvenska - Pocket
ISBN: 9789178352036
SjöbodsbluesSvenska - E-bok
ISBN: 9789178352029
Den mötte inte mina förväntningar till fullo, men vilket jäkla slut. Jag är chockad. Det var väldigt oväntat. Man kände igen de lätt skruvade karaktärerna som Sara även hade i sina tidigare böcker. Det är definitivt en serie jag kommer att följa.
I Sjöbodsblues får vi följa fyra kvinnor som på det ena än det andra sättet stöter ihop med varandra i i den charmiga kustbyn Tradviken. Här har Ellen lånat sin exmans sommarstuga och kommer snart att inse att det inte händer mycket i tradiga Tradviken. Ändå har platsen en viss charm och Ellen får den efterlängtade semestervila hon verkligen behövt!
Tess och Signe är bästa kompisar trots sin stora åldersskillnad på en så där sextio år och strider hårt då man vill expandera lugna Tradviken att bli en eftertraktad semester idyll, vilket inte klingar väl hos invånarna.
Ensam i sitt hus sitter Birgitta och kämpar med en långvarig depression efter en lång modellkarriär och en uppslitande skilsmässa. Ska hon våga öppna när både en och två och tre kvinnor plötsligt knackar på hennes dörr?

I den här boken känns det verkligen som om jag som läsare är på semester i Tradviken. Karaktärerna är genuina och älskvärda, deras historier rörande och bitvis tragiska. Det är en varm och kärleksfull feelgoodroman av toppbetyg! Lättläst och fartfylld med vardagsdilemman, och jag ville verkligen inte att den skulle ta slut!
Ett sommar-läs-måste!
En lättsam sommarfeelgood som utspelar sig på västkusten i en fiktiv liten ort utanför Laholm, som jag gärna skulle bo i.
Vi får följa fyra väldigt olika kvinnor (olika åldrar och bakgrunder) och deras historier och så småningom hur de lär känna varandra och även sig själva. Det är stora känslor, mycket sommarkänsla och gemenskap på gott och ont - perfekt läsning i hängmattan.
En härlig feelgood, perfekt sommarläsning som gör en glad. Och jag som bott i kommunen älskade att boken utspelade sig i Laholm och den fiktiva byn Tradviken. Sara väver fint samman 4 kvinnors liv i den tråkiga men charmiga sommarbyn Tradviken. Humor, bitterhet, kärlek och ren livslust gör boken till en skön feelgood. Och läser du denna bok kommer du inte kunna låta bli att läsa nästa del i serien. Jag längtar efter att få läsa mer om Tradviken och dess kvinnor.