Här är alla vinnare

Bok av Stefan Nilsson
I reportageboken Här är alla vinnare - historien om Grunden Bois låter författaren och journalisten Stefan Nilsson dig möta spelare och ledare i den unika klubben. Du får följa deras resa från starten på en liten gräsplätt till dagens moderna idrottsklubb med egen klubblokal i Göteborgs nyaste arena. Du får möta spelare som berättar hur de hamnade i Grunden Bois och vad klubben betyder för dem, och anhöriga som beskriver hur livet förändrades när deras barn började i Grunden Bois. Du får möta deras egna kändisar som gick rakt igenom tv-rutan och in i folkhemmet när SVT gjorde filmer om dem under 2000-talets första hälft. Du får möta klubbledarna som brinner för att vara just i Grunden Bois. Du bjuds på anekdoter och roliga berättelser hämtade direkt från boisarnas eget minnesarkiv med många bilder och fullt av starka, roliga och kärleksfulla berättelser. Här är alla vinnare - historien om Grunden Bois är en riktig feelgoodläsning. Om författaren: Journalisten Stefan Nilsson föddes i Göteborg 1958. Han har varit fotbollstränare samt bedrivit biståndsarbete i Albanien där upplevelserna resulterade i romanerna I flyktens skugga och Hämndens spel som gavs ut på Hoi Förlag. Nu har han skrivit Här är alla vinnare - historien om Grunden Bois.    
Jag är så kluven... Jag ÄLSKAR att Grunden Bois är så inkluderande och alla får vara med oavsett erfarenhet osv. Men jag tycker att boken är ganska tjatig. Jag gillar att vi får läsa om händelser som är lite udda och roliga, men jag tycker att boken är femtio sidor för lång. Jag tror att jag gillat boken mer om det varit mer blandat med reportage och flytande text. Nu är det nästan bara frågor och svar.
Jag tycker att Grunden Bois (och liknande föreningar) är världens bästa koncept. Men boken var tyvärr inget för mig pga. sättet den är skriven på.
Jag kan även tänka mig att den som är mer intresserad av fotboll gillar den ännu mer än vad jag gjorde.