Boy made of blocks - the most uplifting novel of 2017

A boy made of blocks
Bok av Keith Stuart

Alex är en ganska vanlig engelsk man i sina bästa år. Han kanske jobbar mer än andra, men någon måste ju betala för villan och bilen. Och det kan ju vara så att Alex jobbar mycket för att slippa vara hemma med Sam, hans autistiske son, och i blickfånget för sin hustru Judy som tycker att Alex är en riktig svikare, och en dålig pappa.

Sam är en ganska vanlig pojke, men med speciella behov. För honom är världen ett pussel som han inte klarar av att lägga själv. Men när Sam börjar spela dataspelet Minecraft öppnar sig plötsligt en ny värld där far och son kan mötas på helt andra villkor. En värld som visar sig vara full av möjligheter till stordåd och nya insikter.

Pojken som byggde egna världar bygger på författarens egna erfarenheter av att ha ett autistiskt barn. Det är en gripande och rolig roman om kärlek, relationer och att övervinna svårigheter.

"En underbar, rörande och riktigt, riktigt bra feelgood-roman."

Expressen

"Feelgood med hjärna och hjärta. Rekommenderas."

Johan Zillén, Bloggen Bokboxen

"Det må låta enkelt och osa feelgood, men Keith Stuart, som själv har en autistisk son, vet uppenbarligen vad han skriver om och hans berättelse är engagerande."

Norran

"En sällsynt känsla av äkthet och insikt."

The Guardian

Det här är en underbar, hjärtevärmande och insiktsfull roman om familj, vänskap och kärlek."

Daily Mail

"Även de hårdaste av hjärtan kommer att mjukna av denna gripande berättelse baserad på författarens liv med sin autistiske son."

Mail on Sunday

Mindre

Alex är en ganska vanlig engelsk man i sina bästa år. Han kanske jobbar mer än andra, men någon måste ju betala för villan och bilen. Och det kan ju vara så att Alex jobbar mycket för att... Mer

8 utgåvor
Välj utgåva
Pojken som byggde egna världarSvenska - Pocket
ISBN: 9789175792491
Pojken som byggde egna världarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176790991
Pojken som byggde egna världarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176793725
Pojken som byggde egna världarSvenska - E-bok
ISBN: 9789176791004
A Boy Made of BlocksEngelska - Pocket
ISBN: 9780751563283
Boy made of blocks - the most uplifting novel of 2017Svenska - Inbunden
ISBN: 9780751563276
A Boy Made of Blocks: The Most Uplifting Novel of 2017Engelska - Okänt
ISBN: 9781250111593
Bokens huvudperson Alex är pappa till Sam. Sam är autistisk. Jody ,Sams mamma, är den som förstår sig på Sam och kan möta honom. Alex förstår inte sin son och flyr till långa dagar på jobbet. När Jody plötsligt en dag säger att hon inte orkar med deras äktenskap längre och Alex flyttar ut ur huset tvingas Alex också hitta nya vägar till att möta sin son på riktigt. Far och son börjar spela Minecraft tillsammans och nya världar där de kan hitta fram till varandra öppnas.

Författaren har själv en autistisk son och det märks att han vet vad han talar om när han beskriver vardagen tillsammans med ett autistiskt barn. Boken är rörande, varm och hoppfull. En riktigt bra bok!