Putins folk

Bok av Kalle Kniivilä
"Putins folk : Rysslands tysta majoritet" av Kalle Kniivilä beskriver Rysslands president Vladimir Putins popularitet hos den ryska befolkningen. Många ryssar gillar presidenten tack vare den ekonomiska trygghet och den stabilitet som han medför. Författaren ger ett perspektiv på rysk politik och samhällsliv som sällan porträtteras i västerländsk media och litteratur.
6 utgåvor
Välj utgåva
Putins folk : Rysslands tysta majoritetSvenska - Pocket
ISBN: 9789173894920
Putins folk : Rysslands tysta majoritetSvenska - E-bok
ISBN: 9789173898058
Putinin väkeäFinska - Pocket
ISBN: 9789522645609
Putinin väkeäFinska - Pocket
ISBN: 9789522643421
Putins folk : Rysslands tysta majoritetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789173894500
Putinin väkeäFinska - E-bok
ISBN: 9789522643469
"Putins folk : Rysslands tysta majoritet" av Kalle Kniivilä handlar om ryssarnas syn på presidenten Vladimir Putin. Författaren ger en annan bild av den ryska presidenten än den som västerländsk media ger. I väst porträtteras Putin oftast som en korrupt och farlig diktator som sätter det ryska folket i skräck. Författaren reser runt i Ryssland och träffar ryssar som röstat på Putin som berättar hur han har hjälpt dem till ett bättre liv.

Författaren undersöker hur det kommer sig att så många ryssar älskar president Vladimir Putin. Dessa anhängare är något som vi sällan hör om i västerländsk media och litteratur. Faktum är att han faktiskt är ganska omtyckt i landet. Mycket tack vare den ekonomiska trygghet och stabilitet han bidrar med. Putin sätter Ryssland och det ryska folkets intressen först och detta är såklart populärt hos befolkningen.

Denna bok är både välskriven och fascinerande. Äntligen kommer det ut en bok som ifrågasätter Rysslandsbilden i väst och vågar ge ett bredare perspektiv. Det går inte att bara lyssna på den ena sidan utan det krävs att skaffa sig en mer nyanserad bild med flera perspektiv för att kunna förstå detta komplexa land. Denna bok är ett måste för alla som är intresserade av Ryssland och samhällsfrågor. Läs den!