Brudslöjan

Bok av Kamilla Oresvärd
Vem mördade Lisa-Marie? Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana. Brudslöjan är den första delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Kamilla Oresvärd har tidigare skrivit tre lovordade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger, Minnesbäraren (2015), Jägaren (2017) och Råttfångaren (2018): »Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn« Borås Tidning »Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!« Gunilla Wall, Hemmets Veckotidning »En deckare jag verkligen kan rekommendera i höstmörkret! 5/5« The Book Journey om Jägaren    
6 utgåvor
Välj utgåva
BrudslöjanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178351381
BrudslöjanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178351350
BrudslöjanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178351398
BrudslöjanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178351374
BrudslöjanSvenska - Pocket
ISBN: 9789178352982
BrudslöjanSvenska - E-bok
ISBN: 9789178351367
Brudslöjan är den första delen i Vargönserien. Du kastas direkt in i handlingen där du får möta storslagen natur och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. Huvudkaraktären är femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och ganska irriterande jurist som först inte alls är en trovärdig karaktär men hon växer och blir mer trovärdig under berättelsens gång. Mona må lösa brott men hon döljer egna mörka hemligheter och de tar allt för stor plats i storyn utan att man egentligen får veta något. När man läst klart boken är visserligen mordet löst men det känns som att du bara läst första kapitlet i hela huvudspåret om Mona och de andra karaktärerna som finns med i resterande böcker. Oftast är det bra men här lämnar det mest en tomhet och frågan om du verkligen kommer få veta något alls i nästa bok. Därför kan jag bara ge boken 3 av 5 stjärnor.
Här är det rakt in i action direkt. Det gillas. Hon vet hur hon ska fånga in sina läsare direkt. Det är fullt ös genom hela boken. Inga tråkiga lalalalala sektioner.
Korta kapitel vilket jag personligen gillar.
Man börjar snabby i början av boken redan skapa sina egna teorier. Kan det va si. Kan det va så. Man är nyfiken. Har jag rätt eller är jag helt ute och cyklar på fel stig?
Bra & spännande bok där mycke fokus även läggs på miljöbeskrivning & känslobeskrivning.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"Den flyger fast den egentligen inte kan"
Från första sidan var jag var fast i denna mörka mystiska deckarhistoria. Med underbara naturbeskrivningar, målande personbeskrivningar och mörka brott får man som läsare riktigt bra underhållning. Kapitlen rinner snabbt förbi, spänningen stiger och det är inte riktigt självklart från början vem den egentlige mördaren är och sådana böcker gillar jag.

Får väl erkänna att jag från början var lite skeptisk till huvudkaraktären Mona Schiller men ju mer jag läste desto mer intressant blev hon. Det ska bli riktigt spännande att fortsätta följa denna starka, orädda och principfasta kvinna i kommande böcker och kanske få veta lite mer om alla de hemligheter hon verkar bära på.

Kan varmt rekommendera deckaren Brudslöjan och serien Vargön.
En lättläst bok med lättförståeligt språk och snabb fart.
Intressanta karaktärer som man gärna vill veta mer om och man gissar identiteten på mördaren ända tills det avslöjas, vilket är väldigt ovanligt för mig.
Bra beskrivningar av platserna, vilket gör att man lätt kan föreställa sig de.
Detta är första boken jag läser av Kamilla Oresvärd och jag är utan tvekan hooked för hennes andra böcker, jag har även boken Älvdansen som jag också kommer recensera här.
Boken är välskriven med ett fint namn som gör att man blir väldigt nyfiken och gärna vill läsa, även omslaget är mycket fint.
Dock kunde boken ibland vara lite långsam, men med korta kapitel så är den väldigt snabbt läst. Man vill inte gärna lägga ifrån sig den när man väl kommer in i den.