Knackningar

Bok av Johan Theorin
Molly har precis förlorat sin enda väninna Judith och livet som ensam pensionär fylls av alltfler tomma likörflaskor och sena nätter framför TV:n. Därför kan hon till en början inte urskilja var de regelbundna knackningarna i huset kommer ifrån. Inte har de väl hörts tidigare? Sakta blir hon övertygad om att någon i huset verkar kämpa för sitt liv, men polisen hävdar bestämt att ingen har anmälts saknad. Molly kan ändå inte släppa tanken på att knackningarna kan vara ett rop på hjälp. Och så gnager den där tidningsnotisen om den döda kvinnan i Råsjön. Johan Theorin debuterade 2007 med den hyllade deckaren Skumtimmen som liksom ett flertal av hans senare romaner utspelar sig på norra Öland. Theorins knivskarpa böcker har under åren översatt till ett 20-tal språk. Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.
3 utgåvor
Välj utgåva
KnackningarSvenska - Pocket
ISBN: 9789175891507
KnackningarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175892108
KnackningarSvenska - E-bok
ISBN: 9789175891538
Johan Theorins novell "Knackningar" började intressant och väckte ganska snabbt min nyfikenhet. Spänningen fortsatte att öka ända fram till slutet. För mig kändes slutet emellertid som en besvikelse. Förvisso var det ett oväntat slut, men jag hade förväntat mig något mer. Därför upplevde jag slutet lite som ett magplask.

Dock var novellen välskriven och Johan Theorin lyckades som sagt att snabbt väcka mitt intresse. Huvudpersonen var en rolig dam.