Kvinnorna på 10:e våningen

Bok av Karin Alfredsson
Lieu ser kvinnan som hämtar barn i en sportbag och säljer dem till västerländska par. Soldaten ser den svenska biståndsarbetaren Lasse Johansson skada flickor svårt. Den svenska kvinnoläkaren Ellen möter flickor fast i misshandel och unga mödrar vars barn mystiskt försvinner. När de tre personerna möts inser Ellen att deras historier har ett samband ingen vågat tro.
Mycket spännande bok om läkaren Ellen Elgh som bor med sin familj i Vietnam, där Jon arbetar som läkare. Man får ta del av hennes familjeproblem, samt en historia som handlar om utnyttjande av unga kvinnor. Intressant att få lära sig mer om villkoren för kvinnor i Vietnam.
Superspännande och samtidigt hemsk fortsättning om läkaren Ellen Elgs arbete för kvinnors rätt och hjälp i svåra lägen. Denna handlar om mycket tragiska öden och transaktioner av människor. Hennes familj bor nu denna gång med henne på hennes uppdrag i Hanoi. Utan att säga för mycket och förstöra spänningen så råder jag er att läsa den. Mycket bra skriven av en toppen författare och en riktig bladvändare.
Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson
En dokumentärthriller. Huvudpersonen Ellen Elg, kvinnoläkare från Sverige. För tillfället bor Ellen med sin familj i Hanoi, Vietnam. Hon jobbar som biståndsläkare på ett sjukhus. Fattigdom i landet gör att nyfödda barn säljs till västerländska par, unga kvinnor säljs av sina familjer till sexslavar. Samtidigt möter Ellen kulturkrockar på sjukhuset med läkare och sjuksköterskor som på olika sätt gör att inte alla som söker sig till sjukhuset får den vård de behöver, allt kostar pengar. Sexhandeln är utbredd och finns i alla sociala sammanhang, även bland biståndsarbetarna som är där för att hjälpa. Återigen tar författaren sig an kvinnoproblem i utsatta länder via en fiktiv roman. Boken bygger på verkliga händelser skriven i romanform.